Haberler

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: İran füzelerinin Kürecik'te durdurulduğu iddiası doğru değil

Güncelleme:

İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e saldırılarında kullandığı füzelerin Malatya'da bulunan Kürecik radar üssüyle tespit edilerek durdurulduğu iddialarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e saldırılarında kullandığı füzelerin Kürecik'teki radar üssüyle tespit edilerek durdurulduğu iddialarını yalanladı.

Konuyla ilgili açıklamada "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"YENİDEN DOLAŞIMA SOKULDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesi sonrasında Kürecik Radar Üssü ile ilgili iddiaların DMM tarafından daha önce de yalanlandığının hatırlatıldığı açıklamada, iddianın asılsız olduğu ve kasıtlı biçimde yeniden dolaşıma sokulduğunun tespit edildiği vurgulandı.

"İSRAİL İLE PAYLAŞILMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır.

Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir. Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir. Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Kürecik Radarı Malatya İsrail İran Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500

Yorumlar (21)

Gerçek:

Nato müttefikimiz amerika, iran füzelerini amerika ile israil birlikte yok etmediler mi? iran füzeleri ile ilgili bilgileri israile vermedik, amerikaya verdik, ne farkı var ?

165
7
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

Tek bir soru: Kürecik radar üssü hangi amaçla kuruldu?????

114
5
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Türkiyenin Güvenliği .

yanıt16
yanıt100
Abdullah KARAMAN:

Tolga bey: İsrail'in güvenliği için olmasın?

yanıt121
yanıt12
Servet BÖLÜK:

Tolga tplg Türkiye'nin güvenliği nato ve amerikanın umurunda bile değil. Buradan ne demek istediğimi anlamışsındır herhalde!!!

yanıt8
yanıt2
JY:

ISRAIL ILE DIREK PAYLASMASANDA NATO MUTTEFIKI ABD HEM PAYLASIR HEMDE ISRAIL'I KORUMAK ICIN FUZELERI KENDI VURUR.

70
4
yanıtYanıtla
Servet BÖLÜK:

İlahi adalet itrailin hezimeitini müjdeliyor. Bunu hiçbir fani beyin ve güç değiştiremeyecektir!!!

yanıt8
yanıt2
YUSUF BÜYÜK:

Bizimle kafa buluyorlar sanki ABD israile haber vermiyordur buna kim inanır

44
3
yanıtYanıtla
Yoruldum:

Kadir inanır. Milletide salak yerine koyuyorlar ya hayret

yanıt20
yanıt3
Janoo Jsnoo:

Bırakın bu saçmalığı yok Türkiye yok Arabistan Ürdün engellemiş miş yılardır İsrail iranli generaleri mühendisleri öldürüyor her gün süryede iranlilari bombaliyor öldürüyor İran tramp tan baydın dan İsrail den izin alarak füze fırlatıyor İran asla İsraile savaşa girmeyi göze almaz hamasi kullanır hizbulahi kullanır afkan Pakistan mültecilerini kullanır İsrail Filistini lubnanini süryeyi yerle bir ederken seyr eder korkak iran

23
12
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title