Haberler

Demirtaş'tan hem partisine hem de muhalefete çağrı: Ortak adayla sahaya çıkılırsa seçim en az 80'e 20 kazanılır

Güncelleme:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hem muhalefete hem de kendi partisine çağrı yaparak "Ortak dil, medyanın ortak kullanımı, ortak sloganlar, ortak eylem ve etkinlikler, ortak çözüm projeleri ve en nihayetinde ortak adayla sahaya çıkılırsa emin olun, seçim en az 80'e 20 kazanılır" dedi.

Muhalefet partileri pazar gününü kongre ve toplantılarla geçirdi. HDP'nin 5'inci Olağan Kongresi toplanırken, aynı gün öğle saatlerinde İYİ Parti Genel Merkezi'nde 'altılı masa'yı oluşturan siyasi partiler beşinci kez bir araya geldi. Kongrede HDP, muhalefet partilerine eleştiride bulunup "Kendi adayımızla girmeyi değerlendiririz" mesajını verdi.

CEZAEVİNDEN HEM PARTİSİNE HEM DE MUHALEFETE SESLENDİ

Tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden T24'e yazan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hem partisi HDP'ye hem de muhalefete seslendi.

"MUHALEFET ALGILARA ÇOK MERKEZDEN YANIT VERMEK DURUMUNDA"

İktidarın olgularla değil algılarla siyaset yaptığını belirten Demirtaş, muhalefetin bu algıları kırması gerektiğine değindi. Demirtaş bu noktada 'ortaklaşmaya' vurgu yaptı: "Muhalefetin bu konuda bir dezavantajı var; AK Parti tek merkezden algı üretirken muhalefet bu algılara karşı çok merkezden yanıt vermek durumunda. Bu durumu aşacak ortak stratejiler üzerinde çalışılmalıdır. Ortak dil, medyanın ortak kullanımı, ortak sloganlar, ortak eylem ve etkinlikler, ortak çözüm projeleri ve en nihayetinde ortak adayla saha çıkılırsa emin olun, seçim en az 80'e 20 kazanılır."

6'LI MASADA BULUNMAMALARI KONUSUNDA PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ

HDP'yle 'altılı masa'daki diğer partilerin yan yana gelememesine değinen Demirtaş, bunda kendi partisinin de sorumlu olduğu eleştirisini yaptı: "Evet, HDP baskılardan en büyük payı alan partidir. Kitlesi en çok horlanan, en çok zulüm gören partidir. HDP üzerinde büyük bir medya ambargosu var. Hakkındaki kapatma davası devam ediyor."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Selahattin Demirtaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (16)

Onur Yener:

Erdoğan kazanacak, Türkiye kazanacak.

86
82
yanıtYanıtla
Yusuf Yaşar:

Merak etme selo 6.li masadakiler senin emrinin dışına çıkamazlar. Yazıklar olsun milliyetçi ve sağ görüşlü görünüp de şunun emirlerine itaat eden partilere.

87
60
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

bi mapisten karışmayan sen kalmıştın masaya bir sandalye daha koyun

98
43
yanıtYanıtla
N. Harp:

zaten bu millet seni iyi taniyo ona göre de oyunu verecek

92
42
yanıtYanıtla
BAŞKOMSER ZEKİ:

6 lı masa artık bir teknik direktörü olan futbol takımına dönmüştür. Teknik direktör Selahattin Demirtaş süper takdiklerle oyuncularına ders veriyor. Bu maçı kesin almamız lazım diyor.Ne günlere kaldık Ya Rab.

81
43
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Allah bunların eline düşürmesin. Türkiye'ye çok büyük oyun oynanıyor. Eğer bunlar gelirse Türkiye bölünecek, eyaletlere ayrılacak. Türk halkı da ya sürülecek veyahut iç anadoluya sıkıştırılacak yada sistemli ölümler. Bugünleri ararsınız.

61
46
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

Türkiye bölünmez. Asla bölünmez. Bölünmeyle korkutup soyanlar var

yanıt5
yanıt9
ibrahim sarı:

Bence bu masanın adı yanlış telaffuz ediliyor 1 6 lı olmalı. Hdp resmen masanın patronu, sahibi. Kimse kimseyi kandırmasın, milletin aklıyla da alay etmesin

54
43
yanıtYanıtla
ismail şahin:

Siz neden dışlanıyorsunuz bi öz eleştri yaparsanız sebebini bulursunuz. Siz herkesi dışladığınızdan olmasın. Bu millete bu kadar zarar verdiğinizden olmasın.

54
28
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

80 e 20 kaybettiniz bu açıklamayla

41
37
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title