Haberler

Davutoğlu'ndan, Erdoğan'ın "O makamlara layık oldukları için gelmediler" sözlerine tepki: Dava açmayı düşünüyorum

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın için sarf ettiği "Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler" sözleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine katıldığı canlı yayında yanıt veren Davutoğlu, "Erdoğan hesap vermeye hazır olacak. Hukuki dava açmayı düşünüyorum. Kimse başbakanlık yapmış birini ihanetle suçlayamaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler. O makamlara getirildiler" sözleriyle yüklendiği Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı.

ERDOĞAN'IN KENDİSİYLE İLGİLİ SÖZLERİ HATIRLATILDI

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, TV 5'de Mustafa Yılmaz, Nergis Demirkaya ve Ömer Şahin'in sorularını cevapladı. Davutoğlu; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi için sarf ettiği sözler hatırlatılınca şu sözleri kullandı;

"KİMSE BAŞBAKANLIK YAPMIŞ BİRİNİ İHANETLE SUÇLAYAMAZ"

"Erdoğan da hesap vermeye hazır olacak. Hukuki dava açmayı düşünüyorum. Kimse başbakanlık yapmış birini ihanetle suçlayamaz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zihnindeki sadakat, körü körüne kendisine, şahsına sadakattır. Asla! Hiçbir Müslüman, şahsa sadakatla yükümlü değildir. Allah'a, millete ve ilkelere sadakatla yükümlüdür. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi hainlikle suçlayan, herkese tepeden bakan, kimseye söz hakkı tanımayan ve mutlak doğruyu kendisinin bildiğini ve o 'doğru' dışında bir şey söyleyeni yok sayan bir zihniyet var. Mesele sadece Erdoğan değil, bu zihniyet hakim olursa bu ülkede bir daha şahsiyetli Müslüman bulmak imkansızlaşır. Müslüman deme sebebim, ihaneti dini kavramla izah ettikleri için. Yoksa bütün insanlar için geçerli bu kurallar.

"NEDEN BENİ İKNA ETMEYE ÇALIŞTI O ZAMAN MADEM BEN BİR HİÇTİM?"

Çok açık ve net bir daha söylüyorum, benim sadakatim hesap vereceğim Allah'a, hukukuna hesap vereceğim millete ve inandığım değerleredir. 2001 yılında Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Abdullah Gül ile birlikte Fethipaşa Korusu'nda oturduk, 5 saat konuştuk. Neden beni ikna etmeye çalıştı o zaman madem ben bir hiçtim? Kurucu olmamı istedi, onlardan da affımı istedim. Başdanışmanlık görevini de 2002 yılında teklif ettiklerinde bir vecibe olarak gördüm, çünkü Kıbrıs müzakereleri devam ediyordu, Irak Savaşı kapıdaydı, AB müzakereleri yürüyordu. 7,5 yıl başdanışmanlık yaptım, tek maaş aldım, üniversitede aldığım maaşın yarısı. 3 gün üst üste aynı yatakta yatmadım, herkes bilir. Bir Tayyip Bey ile bir yere gidiyordum, bir Abdullah (Gül) beyle bir yere gidiyordum.

"'BAKANLIĞI SİZDEN BAŞKA KİM YAPACAK?' DİYEN KENDİSİYDİ"

2007'de Sayın Cumhurbaşkanı seçimlere giderken benim milletvekili olmamı istedi. Müsaademi istedim. 'Ben üniversiteye dönüyorum' dedim. Ve şunu söyledi, 'siz Dışişleri Bakanı olacaksınız, başka kim olacak Dışişleri Bakanı?' Peki ben siyasete mevki, makam için mi girdim? 2008'de AK Parti'ye kapatma davası açıldı, Sayın Cumhurbaşkanı'na gidip dedim ki 'parti kapatma ile size, demokrasiye savaş ilan edildi. Bundan sonra ben buradayım, Bakanlık hiçbir şey istemiyorum'.

"İKİ KERE REDDETTİM BAKANLIK TEKLİFİNİ"

Çünkü o zaman Erdoğan'a hem inanıyordum hem güveniyordum, hem de zikrettiğim ilkelerin çoğunu yaşıyordu. Keçiören'de bir evde yaşıyordu. Bunun üzerine dedi ki o zaman siyasete gireceksin ve Dışişleri Bakanlığı'nı reddetmeyeceksin. Ben bir hiçtim de Sayın Cumhurbaşkanı bana bakanlık vermedi. İki kere reddettim Bakanlık teklifini.

"BU KADAR LAYIK OLMAYAN BİRİNE ÜLKEYİ NASIL EMANET ETTİ?"

Peki kötü bir Bakan olsaydım kimin aklına gelirdi benim Başbakan olmam? Ben Sayın Erdoğan ile bir yerde bile Başbakanlık konuşmadım. Bir tek AK Partili, çıkıp da Davutoğlu Başbakanlıkla ilgili lobi yaptı diyemez. Peki Sayın Erdoğan neden beni genel başkan ilan etti? Bu kadar layık olmayan birine ülkeyi nasıl emanet etti? Bir hiçtim de niye emanet etti? Ve bütün AK Parti kadroları o gün niye rahat bir nefes aldı? Benim hiçbir faniye nihai sadakatim yoktur."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Onlar nasıl bir ihanetin içinde olduklarını kendileri düşünmesi lazım. O makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler. Onlara makam verildiyse hepsi de onlara bir irade makamları verdi. Onlar bunun kadir kıymetini bilmedi. Şu anda masanın etrafında dönüp dolaşıp bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Deva Partisi Ali Babacan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (29)

Mustafa Göktepe:

sen kimsin ki önce bi aynaya bak.. suriyeyi başımzıa bela eden sensin..

173
95
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

onu getiren kim:)))

yanıt71
yanıt22
ihtiyar:

Mehmet vatandaş beceremediğinden gitti zaten

yanıt9
yanıt6
Emin Urhan:

Sizi o makama Erdoğan getirdi suan alacağınız oy oranı yüzde 0.005 ben çıkıp aday olsam kimse beni tanımaz ama sizin kadar oy alırım

82
108
yanıtYanıtla
kalp atisi:

Ulen 0.005 ten yüksek oy alsa sana hangi lakabı takalım, bide şunu asla unutma ülke ilimle bilimle yönetilir fatihleri kanunileri düşün.ilim çinde bile olsa onu almak lazım! Bugünkü dersin bu

yanıt29
yanıt6
Idris Bozkurt:

Evet çok doğru söylemiş.... Siz o makamlara layık değildiniz. Olsaydın Suriye politikasında sınıfta kalmazdın. Fetöcüler tarafından Rusya uçağı düşürüldüğü zaman... Ben Emir verdim düşürdüler demezdin syn. Davutoğluuu... Bu kafayla ülke yönetilmezdi...

110
78
yanıtYanıtla
Trabzon61:

Erdoğan'a yaptigin ihanet yetmedi bide dava ac. Gercekten yazik.

70
106
yanıtYanıtla
bekir yapici:

TRABZON61: peki kimsenin tanimadi halde Istanbul belediye baskanligina aday yapan bu günlere gelmesinin yolunu acan vesile olan rahmetli Erbakana sence kim ihanet etti dersin?

yanıt66
yanıt27
Mehmet Vatandaş:

Asıl sorun madem layık değiller o makamlara niye getirildiler?? Bu gibi konularda kimsenin "yanılmışım" demek gibi bir lüksü olamaz

138
37
yanıtYanıtla
Hasan:

Doğru şuan senin makamının üstünde olan cumhurbaşkanına her istediğini söyle ama sana bişey söyleyince ben eski başbakanım bana bunu söylemeye hakkın yok de ne söylersen üstüne yapışıyor.Bence siyasi hayatını noktalayıp hatıralarını torunlarına anlatma zamanın gelmilş

75
98
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title