Haberler

Masada 3 önemli konunun olduğu Kabine Toplantısı sona erdi! Gözler Erdoğan'ın yapacağı konuşmada

Güncelleme:

Saat 16.30'da başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. 3,5 saat süren toplantıda, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla gündeme gelen başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifi, EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile işçilerin durumu gibi konular ele alındı. Milyonlar şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı konuşmayı bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı, 3,5 saat sürdü. Birçok önemli konunun ele alındığı toplantıda, 3 kritik konu başlığı öne çıkıyor.

BAŞÖRTÜSÜYLE İLGİLİ ANAYASA TEKLİFİ DEĞERLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında yürütülen başörtüsüne yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım." çağrısı üzerine Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürlüğüne teknik çalışma yapılması talimatı veren Bakan Bozdağ, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başta olmak üzere hukukçu grup başkanvekilleri ve genel başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Anayasa hukuku profesörleriyle dün görüşen Bozdağ'ın bugün de TBMM Anayasa Komisyonu üyelerinin teklif taslağı hakkındaki görüşlerini aldığı öğrenildi.

BAKAN BOZDAĞ SUNUM YAPTI

Bakan Bozdağ, anayasa değişikliği çalışmalarına yönelik tüm çalışmalar ile kanun teklifi taslağına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda sunum yaptı. Kabine'deki değerlendirmelerin ardından başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine son şeklinin verilerek Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

EYT DÜZENLEMESİ ELE ALINDI

Masadaki bir diğer konu da6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi oldu. Son dönemece gelinen çalışmanın detayları ele alındı. Ayrıca, kamudaki 550 bin sözleşmeliye yönelik kadro çalışması, mevsimlik ve geçici işçilerin durumu ile yaklaşık 90 bin taşeron işçisinin kadroya alınması için yürütülen çalışmalar da görüşüldü.

Toplantı sonrası milyonlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı konuşmayı bekliyor.

Kaynak: AA / Politika

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Recep Tayyip Erdoğan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title