Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i seçim zaferi için tebrik etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i seçimleri kazanmasından dolayı tebrik etti. Görüşmede Erdoğan, Rusya'nın müzakere masasına dönmesi konusunda Türkiye'nin her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'i seçim zaferinden dolayı tebrik etti.

RUSYA'YA MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLMESİ ÇAĞRISI

Erdoğan, iki ülke ilişkilerindeki olumlu seyrin yeni dönemde artarak devam edeceğine inandığını belirterek, Türkiye'nin Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i seçim zaferi için tebrik etti

"RUSYA'NIN DA DAHİL OLACAĞI BİR BARIŞ ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz 9 Mart'ta Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşmuştu.

Barışın tesisi için Mart 2022'de İstanbul'da kurulan müzakere masasının yanından geçebilecek nitelikte diplomatik bir adım atılamadığına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Başından beri savaşın müzakereler temelinde sonlandırılması için elimizden gelen katkıyı verdik, veriyoruz. Rusya'nın da dahil olacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya da hazırız" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i seçim zaferi için tebrik etti

RUSYA'DAKİ SEÇİMİ PUTİN 5. KEZ KAZANDI

Rusya'da 3 gün süren oy verme işlemi sonucu, sandık çıkış anketlerine göre oyların yaklaşık yüzde 88'ini alan Putin, 5. kez Rusya Devlet Başkanı seçildi.

71 yaşındaki Putin bu görevi 2030'a kadar sürdürecek. Yapılan anayasa değişiklikleri sonucu Putin 6. dönem de, devlet başkanlığına aday olabilecek.

Putin, 4 yılı başbakanlıkta olmak üzere, 24 yıldır fiili olarak Rusya'yı yönetiyor. Bu Putin'in, Sovyetler Birliği'ni 31 yıl yöneten Stalin'den sonra Rusya'yı en uzun süre yöneten lider olması demek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Vladimir Putin Türkiye Rusya Dış Politika Politika Haberler

500

Yorumlar (12)

JY:

KORLER SAGIRLAR BIRBIRINI AGIRLAR.

64
54
yanıtYanıtla
Hasan Has:

Kmksz srngn

yanıt3
yanıt17
Hek Tor:

@Hasan Has... Ymşkç

yanıt9
yanıt1
tahsin bueyuekkol:

Nankörlerinde dünyadan haberleri yok.

yanıt3
yanıt1
Turan Şahin:

gazze yi hallettik,

46
19
yanıtYanıtla
Turan Şahin:

sanırım gazze yi konuşacaklar

27
15
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Bilemedin... Nasıl aldın yüzde 87 laaaaa, tüyo versene demiş olabilir belkü de, galüba, sanursam, tahmünümce.

yanıt23
yanıt14
F B:

Milletin karnindan sipayi sirtindan sopayi eksik etmeyecen zira silkeleyen sevilir.. yuzde 87 ve 52 kolay degil..

32
5
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

ALLAH BU IKISINIDE YANINA ALIP DÜNYAYI KURTARSIN INSAALLAH

15
15
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

CEHENNEM ZEBANILERI BIR ARAYA GELMIS

10
7
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title