Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Sezen Aksu'ya yüklendi: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir

Güncelleme:

Şarkısında Hazreti Havva ve Hazreti Adem hakkındaki sözleri nedeniyle eleştirileri oklarının hedefi olan Sezen Aksu'ya bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cuma namazından sonra camii içinde cemaate kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'da bulunan Çamlıca Camii'nde kıldı. Namazdan sonra camii içinde cemaate kısa bir konuşma yapan Erdoğan, isim vermeden Sezen Aksu'ya yüklendi.

"O UZANAN DİLLERİ KOPARMAK GÖREVİMİZ"

Hazreti Adem ve Hazreti Havva'ya hakaret olarak nitelendirilen şarkısı sözlerinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir" dedi.

DİYANET DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Tartışma yaratan şarkı sözleriyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "İslam'ın seçkin şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerekmektedir. Dini şahsiyet, sembol ve değerlerle ilgili özensiz tutum ve davranışlarda bulunulması, en hafif tabirle saygısızlıktır" ifadelerine yer verilmişti.

BAHÇELİ: KUZGUNLUĞA HEVES ETME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise parti grubunda yaptığı konuşmada konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Mesela yazdığı ucube bir şarkının sözleri arasında, Hz. Adem ile Hz. Havva'ya cahil diyen sorumsuz ve şuursuz bir sanatçının alamet olarak bindiği sefalet ve rezalet hali dünyevi kıyameti olan cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Bu sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, kuzgunluğa heves etme. Bu tiplerin kafaları arızalı, kalpleri taşlı ve dikenlidir."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Sezen Aksu Magazin Politika Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

500

Yorumlar (36)

Samet Can:

Helal olsun kurban oldugum reisim mardinden selamlar yine iktidar olacaksiniz alahin izniyle kürtler olarak yine oyumuz sizedir.

629
608
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Samet Can , sen önce eşi benzeri olmayan Allah'ın ismini büyük harfle başla da sonra fikir beyan et . Samet Can , kula kurban olunmaz sadece yaratana ( Allah'a) kurban olunur ... Sameeeet , Samet ... Ne iş Samet

yanıt5
yanıt9
Hamit Gündoğdu:

Cumhurbaşkanı hakareti matah bir işmiş gibi yapanlara güzel bir cevap vermiş. Eksik olan her türlü hakaretin önüne geçilmesi dileğiyle. Tüm değerlerimize sahip çıkılması ve sadece sözle değil yaptırımların gelmesi temennisiyle doğru olanı yapmak zorundayız.

563
254
yanıtYanıtla
Zeynep Nursen:

Şarkıda birilerine, peygamberlere hakaret etmek, aptal demek kabul edilmez, ama bu işin sonunda Sezen Aksu ülkeyi terk edecek belki. Vaktiyle güzel şarkılar yaptı, sonra köşesine çekildi, tekrar ortaya çıkmasa iyi olacakmış.

357
154
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Tes tık verenler hangi din mesunusunuznyazarsaniz sevinirim.

yanıt2
yanıt1
mete karaman:

Sezen aksu sanat hayatın bitti..cahilce. Söz yazarsan böyle olur işte

yanıt14
yanıt1
GÖKHAN ÖZKÜTÜK:

Sanatcı sanatını yapsın. Peygamberimize hakaret edecek hakki nereden buldu. Kim oluyorda yapıyor. Defol

yanıt14
yanıt4
Her kimse :

Hz Adem Hz Havva cahil değildir. Allah cc tüm kelimeleri kendisine öğretti. İnanırsın ya da inanmazsın fakat dini değerlere saygı gösterilmek zorunda. Böyle sanat olmaz. Asıl bu hakaretleri şarkı sözü diye yazanlar ve bunu destekleyenler cahildir!

311
79
yanıtYanıtla
Gülcan Toprak:

Helal olsun reisss.Allah in aslanı.Allah in izniyle yine iktidar.Rabbim başımızdan eksik etmesin

187
201
yanıtYanıtla
Metin Demir:

kimse sizin heykelerinize ses çıkarmıyor sizde miletin inancına saygı gösterin

227
135
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title