Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a üstü kapalı ''Tayfun'' mesajı: Bunlar bir yere mesaj oluyor, biz de zevkle takip ediyoruz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği balistik füze "Tayfun" hakkında, ''Artık bizim Tayfun'umuz var. Bunlar bir yere mesaj oluyor. Biz de zevkle takip ediyoruz'' ifadelerini kullandı. Yunan basını geniş yer verdiği "Tayfun" ile ilgili, ''Endişe duyuyoruz'' ifadesini kullanmıştı.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde yerli imkanlarla Roketsan'ın ürettiği ''Tayfun'' füzesini Rize'den ateşleyerek Sinop açıklarında bulunan hedefi vurması ile başarılı bir şekilde test etmişti. Blokzincir İstanbul zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roketsan'ın ürettiği yerli balistik füze hakkında açıklamalarda bulundu.

''BUNLAR BİR YERE MESAJ OLUYOR''

Tayfun balistik füzesi dünya gündemine bomba gibi düşerken haber Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan basını "Derin endişe duyuyoruz" diyerek provokatif bir açıklama yaparken Erdoğan, ''Artık bizim Tayfun'umuz var. Bunlar bir yere mesaj oluyor. Biz de zevkle takip ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİİ BÜTÇESİ

Erdoğan konuşmasının devamında, ''Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, 3 milyar doların üzerine çıkarttık. Türkiye 62 savunma sanayi projesinden 750'nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır'' dedi.

YUNAN BASININDA MANŞETLERDE

Öte yandan Yunan basınında geniş yer bulan füze için Ta Nea, haberinde şu ifadeye yer verdi; "Füzenin kat ettiği mesafe İzmir ile Atina arasındaki mesafenin iki katı" dedi. Kathimerini gazetesi ise, Türk yetkililerin projeyle ilgili herhangi bir bilgiyi açıklamayı reddettiğinin altını çizdi ve projenin büyük bir gizlilikle yürütüldüğünü belirtti. Eleftherostypos ise, füze denemesi için "Tüm komşu devletlerin askeri çevrelerinde derin endişeye neden oldu" yorumunda bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Roketsan Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
500

Yorumlar (4)

vatandaş rıza:

Abartıp durmayınm yunan korkacak olsa o adalara el koymazdı amerikadan önce 2006 dam berii peyderpey adaları aldılar titriyormuşta korkuyormuşta korkmasa neleri alır acaba

25
77
yanıtYanıtla
Halit:

bilginiz tammış bu adaların zaten lozanla verilmiş diğerleride 1947 de italyadan alınıp verilmiş ama silahsız olması şartıyla ben bu bilgiyi internetten öğrendim çok kolay sende dene

yanıt0
yanıt0
Başka Murat:

Önce konuşmayı öğren, sonra Yunanı savunursun. Ne dediğin anlaşılmıyor. Senin gibilere bu Ülke ne yaparsa yapsın yaranamaz. Bu milliyetçi ruhu değil.

yanıt2
yanıt0
Ahmet Darı:

Niye zorunamı gitti ? Senin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title