Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beşiktaş'taki yangınla ilgili açıklama: Binaya imar ruhsatını verenler, 29 kişinin ölümüne göz yumanlar kim?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV iftarında yaptığı konuşmada İstanbul'da 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına da değindi. Erdoğan, "Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV tarafından İbn Haldun Üniversitesi'nde düzenlenen iftar programında konuştu. İstanbul Beşiktaş'ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili muhalefete yüklenen Erdoğan, "Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Birileri hemen koşup gittiler. Kendi günahlarını nasıl örteriz, bunun peşinde koştular" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 kişinin can verdiği gece kulübü hakkında konuştu: Savcılarımızla bunu takip ediyoruz

"BEŞİKTAŞ'TA HAYATINI KAYBEDEN 29 KİŞİYLE İLGİLİ TEK CÜMLE KURAMADILAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beşiktaş'taki yangınla ilgili şunları söyledi: "Meyve veren ağaç taşlanır. Birileri eline gelen her fırsatı TÜRGEV gibi gençliğe hizmet çatılarını yıkmak için kullandı. Ne siz ne de biz bunların hiçbirine aldırmadık. Hukuk, meşruiyet, hakka ve halka hizmet yolundan ayrılmadık. Bizi yok etmeye gelenlerin bizde hayat bulacağı yüksek bir ruh haliyle mücadelemizi kararlılıkla devam ettirdik. Sen doğru olursan, sen dürüst, samimi olursan eğri er ya da geç mutlaka bulur diyoruz. Ağızlarını her açtıklarında hak, hukuk, adalet kavramları üzerinden gönüllü kuruluşlarımıza dil uzatanların iki yüzlülüklerini çok iyi biliyoruz. Sürekli ahlak tüccarlığı yapan, işçinin emekçinin hakkından bahseden bu çevreler, önceki gün Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 29 kişiyle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 kişinin can verdiği gece kulübü hakkında konuştu: Savcılarımızla bunu takip ediyoruz

"SAVCILARIMIZLA BUNU KOVALAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler. Birileri hemen koşup gittiler. Kendi günahlarını nasıl örteriz, bunun peşinde koştular. Daha önce aynı vicdansızlığı evlatlarını bölücü alçakların pençesinden kurtarmak için çırpınan annelere bunlar göstermişlerdir. Yüreği kan ağlayan bu anneleri yalnız bırakmışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 kişinin can verdiği gece kulübü hakkında konuştu: Savcılarımızla bunu takip ediyoruz

NE OLMUŞTU?

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

Beşiktaş Belediyesi, 29 kişinin hayatını kaybettiği 'Masquarade' adlı gece kulübünde ruhsat alınmadan kaçak olarak tadilat yapıldığını duyurmuştu.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Beşiktaş İstanbul Gündem Eğitim Politika Haberler

500

Yorumlar (99)

Reçel Tahin Etsoğan:

Reis ağzından çıkan her kelime midemi bulandırıyor, sen konuştukça kaybediyorsun en iyisi sen sus gözlerin konuşsun.

1216
36
yanıtYanıtla
ümit peynirci:

Bu arada senin gibi ülkeden yana gibi gözüküp laf cambazlığı yapıp kelimelerle oynayanlar da benim midemi bulandırıyor

yanıt21
yanıt134
Reçel Tahin Etsoğan:

Ülkeden yana olmanın kriteri Tayyip'i ölümüne savunup, desteklemek midir.? Bu milletin tarihi 5 bin yıllık Ümit, Türk milleti Tayyip ile var olmadı Tayyip gidince de yok olmaz.

yanıt94
yanıt10
Mehmet YILMAZ:

Gündemi değiştirmeye çalışıyorsunuz. Sanki o ölen 29 kişi umurunuzda. Onları bile kendi siyasi geleceğiniz için propaganda malzemesi yapıyorsunuz. Reis artık durma zamanın geldi. İnsanlar yemiyor artık bu dediklerinizi. Vatan diyerek vatanı, din diyerek dini, bayrak diyerek bayrağa olan sevgiyi, ben ekonomistim diyerek ekonomiyi bitirdiniz. Her şeyiniz gibi bu da yapmacık. Yapmayın artık.

yanıt8
yanıt5
Perwer:

Siz o binaya ruhsat verenleri sorgularsanız, birileri de çıkar imar affını sorgular, depremde yerle bir olan binalara ruhsat verenleri sorgular vs. Yani sorgulamalarla hiçbir yere varamayız. İyisi mi siz hükümet olarak tüm belediyelerle işbirliği halinde şu işe kesin bir çözüm bulun.

814
148
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

İmar affıyla ne alakası var yangın çıkışı olmayan bir işletmeye ruhsat vermenin .

yanıt249
yanıt370
Perwer:

Sinan Çayırcı: imar affından faydalanan bunun gibi yangın çıkışı olmayan veya başka kusurları olan o kadar çok bina var ki, belki bu binada onlardan biridir. Biraz araştırın sonra konuşun

yanıt306
yanıt72
sinan çayırcı:

Siz sanıyor musunuz ki imar barışından tüm kaçak yapılar faydalandı ? Ayrıca burası zaten sinema olarak yapılmış ilk projede yani bir kaçaklığı söz konu bile değil . Biraz takip edin yapının mimarı açıklama yaptı burada ki yangın çıkışı kapatılmış dedi siz hala partizanlık yaparak bir şeylerin üstünü kapatmaya çabalıyorsunuz yazık ya ! İmar barışı ile bunun zerre alakası yok siz sadece hedef şaşırtmaya çalışıyorsunuz. O kadar ihmali rüşveti de başkasının üstüne yıkılacağınıza kendinizi inandırıyorsunuz. Azıcık izan sahibi olun lütfen varsa bir yanlış babanız yapsa yanlış deyin . Zaten uzmanların görüşleri savcıların üstüne gediyor olaması her şeyi orataya çıkarır hiç Meral etmeyin . Bu işler burada boş yorumlar yapmaya benzer mi sanıyorsunuz.

yanıt92
yanıt103
Temel Temel:

59 gün oldu iliçte insanlar hala toprak altında kimverdi bu Türk ve yabancı şirkete ruhsatı kim denetledi. hala sonuç yokkkkkkkkkk

564
63
yanıtYanıtla
Fatih BuLuT:

Depremde binlerce bina yıkıldı bir tanesini sorgulamadiniz kumdan kale yapar gibi yapılan evlere verilen ruhsatları. . .bırakın bu işleri artık herkez neyin ne olduğunu biliyor anca demogoji. . .

398
50
yanıtYanıtla
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title