Haberler
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beşiktaş'taki yangınla ilgili açıklama: Binaya imar ruhsatını verenler, 29 kişinin ölümüne göz yumanlar kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV iftarında yaptığı konuşmada İstanbul'da 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına da değindi. Erdoğan, "Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler" dedi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (98)

Reçel Tahin Etsoğan:

Reis ağzından çıkan her kelime midemi bulandırıyor, sen konuştukça kaybediyorsun en iyisi sen sus gözlerin konuşsun.

1216
36
yanıtYanıtla
ümit peynirci:

Bu arada senin gibi ülkeden yana gibi gözüküp laf cambazlığı yapıp kelimelerle oynayanlar da benim midemi bulandırıyor

yanıt21
yanıt134
Reçel Tahin Etsoğan:

Ülkeden yana olmanın kriteri Tayyip'i ölümüne savunup, desteklemek midir.? Bu milletin tarihi 5 bin yıllık Ümit, Türk milleti Tayyip ile var olmadı Tayyip gidince de yok olmaz.

yanıt94
yanıt10
Mehmet YILMAZ:

Gündemi değiştirmeye çalışıyorsunuz. Sanki o ölen 29 kişi umurunuzda. Onları bile kendi siyasi geleceğiniz için propaganda malzemesi yapıyorsunuz. Reis artık durma zamanın geldi. İnsanlar yemiyor artık bu dediklerinizi. Vatan diyerek vatanı, din diyerek dini, bayrak diyerek bayrağa olan sevgiyi, ben ekonomistim diyerek ekonomiyi bitirdiniz. Her şeyiniz gibi bu da yapmacık. Yapmayın artık.

yanıt8
yanıt5
Perwer:

Siz o binaya ruhsat verenleri sorgularsanız, birileri de çıkar imar affını sorgular, depremde yerle bir olan binalara ruhsat verenleri sorgular vs. Yani sorgulamalarla hiçbir yere varamayız. İyisi mi siz hükümet olarak tüm belediyelerle işbirliği halinde şu işe kesin bir çözüm bulun.

814
148
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

İmar affıyla ne alakası var yangın çıkışı olmayan bir işletmeye ruhsat vermenin .

yanıt249
yanıt370
Perwer:

Sinan Çayırcı: imar affından faydalanan bunun gibi yangın çıkışı olmayan veya başka kusurları olan o kadar çok bina var ki, belki bu binada onlardan biridir. Biraz araştırın sonra konuşun

yanıt306
yanıt72
Ali Furkan Demir:

tüm koministlere çökmek lazım

yanıt1
yanıt3
Burhan ŞİŞMAN:

Tamamı suçlu kardeşim; imar affı veren, işletme ruhsatı veren, çalışma izni veren, işletme faaliyette iken denetleyen, itfaiye ruhsatını onaylayan.. chp-akp-mhp ne fark eder?

yanıt3
yanıt0
sinan çayırcı:

Siz sanıyor musunuz ki imar barışından tüm kaçak yapılar faydalandı ? Ayrıca burası zaten sinema olarak yapılmış ilk projede yani bir kaçaklığı söz konu bile değil . Biraz takip edin yapının mimarı açıklama yaptı burada ki yangın çıkışı kapatılmış dedi siz hala partizanlık yaparak bir şeylerin üstünü kapatmaya çabalıyorsunuz yazık ya ! İmar barışı ile bunun zerre alakası yok siz sadece hedef şaşırtmaya çalışıyorsunuz. O kadar ihmali rüşveti de başkasının üstüne yıkılacağınıza kendinizi inandırıyorsunuz. Azıcık izan sahibi olun lütfen varsa bir yanlış babanız yapsa yanlış deyin . Zaten uzmanların görüşleri savcıların üstüne gediyor olaması her şeyi orataya çıkarır hiç Meral etmeyin . Bu işler burada boş yorumlar yapmaya benzer mi sanıyorsunuz.

yanıt92
yanıt103
Yasar Unal:

17 Ağustos depreminden sonra bu konuda gerçekten çok hassas davranılarak gerekli adımlar atılmış ve kanuni zemin sağlam bir şekilde oluşturulmuştu. Ancak ne yazık ki bazı ahlak ve vicdan yoksunları, paranın gücü ve siyasi işbirlikçilerinin destekleriyle engelleri birer birer aşmayı yine başardı. İnsan kalitemizi yükseltmediğimiz müddetçe suçu başkalarının üstüne yıkmak dışında bir şey elde edemeyiz.

yanıt106
yanıt3
Aykut Kalanoğlu:

En son çıkan imar affında millet evlerinin üstüne paldır küldür 2 ay içinde binlerce yeni katlar yaptılar nasıl haberleri olduysa artık ? o binalar o yükü taşır mı taşımaz mı diye araştırmadılar neyse depremde anlaşılır o katlara ruhsatlar verildi sen neden bahsediyorsun? gözümüze mi inanalım sana mı ?

yanıt44
yanıt11
Gökhan Eker:

binanın yangın çıkışı var. itfaiye diyor ki yangın çıkışına malzeme yığmış kapatmışlar. Yalan yorum yapmışsınız hep. Ahaberden duyduklarınızı yazmışsınız.Yangın çıkışı var. Malzeme yığmış adamlar oraya tadilat sırasında.

yanıt65
yanıt12
Aykut Kalanoğlu:

Sinan çayırcı son çıkan imar affında millet evlerinin üstüne paldır küldür 2 ay içinde binlerce yeni katlar yaptılar nasıl haberleri olduysa artık ? o binalar o yükü taşır mı taşımaz mı diye araştırmadılar neyse depremde anlaşılır o katlara ruhsatlar verildi sen neden bahsediyorsun? gözümüze mi inanalım sana mı ? insanlarımız çok aç gözlü maalesef gözleri bir türlü doymuyor oldukça olacak oldukça olacak sonu yok !!

yanıt3
yanıt1
Haksızsın:

sinan bey ya işi bilmiyorsunuz ya da taraflı konuşuyorsunuz, yangın çıkışı hiç yok değil, şimdi sizin evinizi düşünelim girdiniz içerde tadilat yaparken balkonu mutfağa kattınız bu yapı değişikliğidir belediye izin vermez ama sizin evinizin içini de takip edemez, ancak birisi şikayet edecek ki haberleri olacak,yasak önce izin almanız gerekir,sizin binada yangın kaçışı varmı. Gelelim o binaya önceden uygunmuş yönetmeliğe sonradan tadilat görüyor veya yangın kaçısında malzeme yığılmış deniyor.

yanıt2
yanıt0
Eclipse Moon34:

İmar barışı derim susarım ayrıca bırak bunları cumhurbaşkanı bırak

614
224
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Chp li belediye diye mi bıraksın . İki yüzlüsünüz !

yanıt2
yanıt3
haksız mıyım:

Bence hiç birşey demeden süs. Hevallerin cenazesi geliyor git onlarla yas tutun. Bunu iyi yaparsınız

yanıt195
yanıt298
Hsn:

İmar barışı yıkılacak evlerin affedilmesimidir? Adam zaten 40 yıldır oturuyor evine resmiyet kazandırılması olayıdır yoksa adamın evi dönüşüme girdiğinde hak kaybı oluşmasın diye yapılıyor,bu her parti döneminde yapılan ve vaadedilen bir olaydır doğru bulmasamda ama bu kanunsuz bir olay değil sonuçta,ama belediyenin yaptığında açıkça kanunsuzluk var. Yanlışınız ortaya çıktığında bir günde kabul etseniz olmuyor değilmi...

yanıt67
yanıt86
Hek Tor:

@haksız mıyım... Acaba İmamın Oğlu'na çamur atmak için yangını senin yandaşların çıkartmış olmasınlar, bu kadar kumpaslar, hileler, yalanlar ve iftiralardan sonra olamaz mı? Kulağıma(!) yine kötü kokular gelmeye başladı, burnuma(!) da acaip sesler...

yanıt2
yanıt3
t t:

Kentsel dönüşüme karşı der susarım kimlerin karşı olduğunu biliyorsun 10 şehir yıkıldı birtane toki yikilmadi Allah istese onlarda yikardi ama seçime az kala olan depremle akp nin basatisini gosterdi depremle bizlere bir çok mesaj verdi Allah almasını bilene

yanıt4
yanıt1
Narter Nart:

haksız... film gibi adamsın... gerisini anladın sen.

yanıt20
yanıt5
Hakan:

AKP'nin günahlarını yazmaya bu yorum kutusu yetmez

yanıt3
yanıt6
Narter Nart:

İstanbul' un gittiğini, seçimin bittiğini birileri hatırlata bilir mi!

yanıt22
yanıt11
Şükrü:

Tutturmuşsunuz bir imar barışı lafı, ne önünü bilirsiniz ne arkasını, kulaktan dolma bilgiyle kendinizi avutuyorsunuz. Öncelikle imar barışı, yıllar önce gecekondu yapmış, ardından normal eve dönüştürmüş, imar planı dışındaki konutlara tapu vermek için imar affı çıktı, imar içinde olup uygun olmayan binalar zaten yıkıldı. Büyük şehirlerde gecekondu olmayan yeri söyleyin. Şehirde oturupta ben yararlanmadım desen illa gecekondu yapmış bir akrabanız bundan faydalandı.

yanıt7
yanıt10
Şükrü:

2006 yılından beri itfaiye raporu olmadan 2008 yılında işletme ruhsat değişikliğine belediye onay veriyor. Halbuki Yapıların ya da binaların içinde bulunan işletmelerin iskan ve işletme ruhsatı alabilmeleri için itfaiye raporu şarttır. Üstelik 29 işçi kaçak olarak çalıştırılmış. Ne diyelim körler yağırlar birbirini ağırlar. İmar affı diye geveleyin durun.

yanıt6
yanıt6
İlhan Fırat:

Haksız mıyım denen teneke. Boş sesler çıkartıyosun birader.

yanıt10
yanıt6
Ismail Gümüş:

Haksizmiyim depremden önce imar affını düşün aklını çalıştır biraz

yanıt9
yanıt5
Temel Temel:

59 gün oldu iliçte insanlar hala toprak altında kimverdi bu Türk ve yabancı şirkete ruhsatı kim denetledi. hala sonuç yokkkkkkkkkk

564
63
yanıtYanıtla
Fatih BuLuT:

Depremde binlerce bina yıkıldı bir tanesini sorgulamadiniz kumdan kale yapar gibi yapılan evlere verilen ruhsatları. . .bırakın bu işleri artık herkez neyin ne olduğunu biliyor anca demogoji. . .

398
50
yanıtYanıtla
Atarokkalomi osunç:

Ne zaman insanlarımız aklını başına alacak insanlarımız ölüyor, ihmaller araştırılıp sorumlular cezalandırılacağı yerde, vay efendim siz de onu bunu yapmıştınıza geliyor ve hiç bir şey değişmiyor ölen öldüğüyle kalıyor. Yazık günah vicdan, adalet, hak bu değil.

202
17
yanıtYanıtla
Fatih BuLuT:

Hangi sorumludan bahsediyorsunuz göstermelik sorumlululardanmi, Herseyleri göstermelik bunlarin bize daha neler gösterecekler. . . Biz gozumuzu acmadiktan sonra Müebbet versen ne yazar ölen öldukten sonra!!

yanıt1
yanıt2
Spectrum:

Kimse kimseyi suçlamasın. Bu ülkede sadece ruhsat problemi yok. 10 şehrin vurduğu depremde yıkılan evleri de göz önünde bulundurursak affedilemez suçlar işleyenler var. Kısacası doğudan batıya kadar elinizi nereye atarsanız atın, maden kazaları, denetimsiz yapılaşma, toprak kaymaları derken herkesin bu ülkede hesap vermesi gerekir. Önce insan kendinden başlamalı ben ne yaptım ya da ben ne yapmadım diye.

61
3
yanıtYanıtla
Bülent:

İşte bunu denemelisiniz! Sizin sorumlu olduğunuz, bir çok maden kazası da yaşandı!

39
2
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

AKP'li ve MHP'li beş para etmez öyle adamlar varki onları tanıyan 20 yıllık AKP li ve MHP liler partilerinden vazgeçiyorlar. Bizzat şahit oluyoruz.

33
8
yanıtYanıtla
t t:

Kensel dönüşümü engeleyip okadar insanın ölmesine neden olan CHP degilmi AKP MHP nin yaptı tokiler kaç insanın caninı kurtardi

yanıt3
yanıt0
Atilla Tanin:

İmar barışı ile ilgili söylenecek çok söz var

26
4
yanıtYanıtla
Kara Murat:

Biz öyle bir öyle bir ülkeyiz ki ruhsatlar para ile satılıyor. hangi partinin belediyesi olursa olsun. bina ruhsatı başına 10 milyon gibi rakamları bulan rüşvetler var. Mekan açılışlarında ruhsat harcının iki katı rüşvet alınıyor. hangi belediyeye giderseniz gidin böyle. çürümüşlük kılcal damarlarımıza kadar işlemiş.

26
0
yanıtYanıtla
Burak Kaymak:

Soma da 400 kişi öldü, ruhsatı sorgulan di mi ?

21
4
yanıtYanıtla
Adıyamanlı Kutalmış :

Deprem bölgesinde imar affını veren kim....

20
3
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

Bir neslin gençliğini katlettin. O ne olacak ?

20
3
yanıtYanıtla
Ali:

İnsan ölümünden faydalanmak çok acı bir şey bırakın bir birini kötülemeye halkına iyi bir gelecek için uğraşın.

18
2
yanıtYanıtla
Vatandaşın biri:

Erzincan İliç’te dokuz işçinin ölümüne sebep olan madene izin verenler değildir sanırım. Biri İstanbul, biri Erzincan neticede?!

16
3
yanıtYanıtla
Suat Görgülü:

Reis haklı

3
15
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Sayın Cumhurbaşkanım, Milli Savunma Snayii'ne verdiğiniz destek Türkiye'yi dünya devleri arasına soktu, eyvallah. Ama geçmişi var; açılım saçılım süreci dedİniz. Bir de daha sonrası var; verginin vergisini aldınız, vergiden, zamlardan kafamızı kaldıramıyoruz artık. Vatandaşın devletinden, yöneticisinden öncelikle beklediği iki şey vardır; bir can güvenliği, iki de karnının doyması. Birincisi tamam, ama yeter artık eziyet etmeyin bu aziz millete! Alın canımızı da kurtulalım.

12
2
yanıtYanıtla
orhan aydın:

Sağı solu bir bu ülkede idari sorumlular işlerini doğru dürüst yapmıyor hep adam kayyımaca olan memleketim insanına oluyor

12
2
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

DEPREMDE ONLARCA CAN TOPRAĞA VERİLDİ NEDEN İMAR İZNİ İMAR AFFI SORUSUNU SORMADINIZ.BUGÜN SORUYORSUNUZ

12
2
yanıtYanıtla
mustafa tuğrul:

yahu iliç için neden hesap sormadınız? bir cenazeye daha yeni ulaşıldı diğerleri yok! işinize geldiği gibi devam edin Allah ıslah etsin ne diyelim..

11
2
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Haklı, rüşvet kokusu var bu işte

4
9
yanıtYanıtla
Mustafa Eroğlu:

Keşke 300 madenci içinde böyle konuşabilseydin

11
1
yanıtYanıtla
Selçuk Gedik:

Adam emekli olsa, emekli oldu diye yine başkasını suçlayacak...

9
2
yanıtYanıtla
İsmimi ne yapacaksın:

Sensin.

9
2
yanıtYanıtla
Osman Öner:

İmar affı ile iş yeri ruhsatının alakası yok, önce bu cahilliği görün, ama Erzincan da ki maden ocağına verilen ruhsatın da sorgulaması tam yapılması gerekenler arasında

7
2
yanıtYanıtla
Bülent yavuz:

Evet 301 madenci ölürken tren kazasinda insanlar okurken santiyede AVM yanarkende aynı hassasiyeti gösterdiniz umarım ve bunlarla alakalı kimse varmı yatan içerde daha 301 canın gittiği madende yargılama bile henüz bitirilmedi yanılmıyorsam ve depremde sadece mutahitlermi sucluydu o yapılara göz yuman belediye ve onları denetlemeye sorumlu olan kimse içeri alindimi

8
1
yanıtYanıtla
Ayhan erdem:

Ben 2007 yılında 7000 bin tl vererek kat çıktım

6
2
yanıtYanıtla
Ismail Gümüş:

Ruhsatı veren başkan İmamoğlu’ndan önceki başkan çıkmasın

6
2
yanıtYanıtla
Mert Kafkas Sahin:

29 senedir işletme ruhsatı olduğunu son 9 senedir de alkollü mekan ruhsatı ile çalıştığını biri suna söylesin. Yani Kadir topbaş döneminde ruhsat alınmış. Senin turizm bakanlığından da alkollü mekan ruhsatı almış. Ha yangın söndürme sistemi eksik mi eksik. O da belediyenin denetimi. Amaaaa en baştan açtıran işlettiren akp yönetimi

6
1
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Bu cehp nin dikili ağacı yoktur ülkede. Olsa olsa gece kulübü açarlar o da sahte, kaçak gocek. Cehp bu ülkenin başına gelmiş en kötü şeydir. 100 yıldır yaptıkları tek şey Milletimizin dinine düşmanlık etmektir. İşe yaramaz tayfası

1
5
yanıtYanıtla
Mert Kafkas Sahin:

Haksızsın

yanıt4
yanıt1
Zübükzade:

Haksız mıyım bu memleketin başına ne geldiyse senin gibi Takım tutar gibi parti tutanlar yüzünden geldi Halkın dini duyguları üzerinden kendi çıkarlarınız yüzünden menfaat kovaladınız ama artık yeter halk uyanmaya başladı senin donelerin artık işe yaramıyor halk sen ve senin gibi Trollere tokadı attı

yanıt3
yanıt1
Babacan yalçın:

Hadi hayırlısı bir şey ler ılacak ama neyy

2
3
yanıtYanıtla
HALİS ER:

CHP rüşveti sever haramzadeler

1
4
yanıtYanıtla
Fatih:

Nisa 135 maide 8

0
4
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

Komik

4
0
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

Reisim, bunlar için ne dediyse hepsi çıkıyor bir bir. Bunlar 3 keçi gudemez. Bunlardan tarihleri boyunca millete hizmet gelmiş mi? Ha a.. gece kulübü açmaktan başka. O da yananindan.

0
4
yanıtYanıtla
onder zengin:

Sayın Erdoğan Erzincan da altın madenine kim izin verdi? İşçiler halen toprak altında. Ya soma kömür madeni? Ya imar affı? Sen ilk önce savcılarınla bunları bi araştır

1
2
yanıtYanıtla
Selim KARTAL:

2018 de İmar ruhsatı verildi. Yani o dönem akp nin elindeydi İstanbul büyükşehir belediyesi.

3
0
yanıtYanıtla
Mehmet Gazanfer:

DEPREMDE ÖLEN 50 BIN VATANDAŞIN GÜNAHI KIMIN O HALDE

2
0
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Chpnin belediyesi oldugunda burda yandaslari hicbirse yazmiyorlar fakat Ak partiinin oösaydi hemen linc kampanyalarina baslamistiniz biraz asil olun .Secimler istedigi gibi gitmediginde oylarimiz calindi iftira atip agliyordunuz senelerdir.Bak Reis herkes tebris etti sizin gibi aglama varmi yok .Iste asaletlik budur sizin gibi yobaz degiliz cahiller

1
1
yanıtYanıtla
Sadık:

Ekonun trolleri bir hayli aktif, Doğrulara bile karşı durup haksız çıkarmaya çalışıyorlar

1
1
yanıtYanıtla
Ömer:

Sayın Kuruma sor, imar barışını kim çıkardı.

2
0
yanıtYanıtla
Koli Al:

sende çoğu olayda sustun ama onu ne yapacağız? Deprem oldu, maden faciaları, yangınlar???? Hala prefabrik kent var değil mi?

1
1
yanıtYanıtla
Yahya Akçay:

akp den yine aynı senaryo bedrettin dalan ana vatan varken ruhsat alınış Mevlüt Uysal, Mevlüt Uysal akp ninin belediye başkanı olduğu zaman da ruhsat yenilenmiş kime çamur atıyorsun kaybedince etrafa çamur sıkma senein danışmanların hiç çalışmıyor bir bakarlar kendi kendine bitiriyorsun bu arada 1994 de sende belediye başkanıydın sende varsın işin içinde neden denetlemedin buraları

1
1
yanıtYanıtla
Handan Akıncı:

2023 depremiyle ilgili hiç soru sorulmadi bunlara kim izin verdi diye binlerce insan öldü heryerde aynı deprem oluyo Japonya hergun sallaniyo dunya da ilk yüksek şiddetli depremde devildi ayrıca arastirmisken bide onları arastirsinlar

1
1
yanıtYanıtla
Halil Kök:

100 BİNDEN FAZLA İNSANIMIZ ÖLDÜ VE 1 TANE İSTİFA EDEN BAKAN YÖNETİCİ YOK BİR TANE HÜKÜMETTEN İSTİFA YOK BUNLARI KONUŞMUYORUZ KONUŞMAZSINIZ

2
0
yanıtYanıtla
Uğur Çetin:

Depremde ölenlerin imar ruhsatı kimler verdi onuda sorgulayın

2
0
yanıtYanıtla
Turan Şahin:

siyasete devam,atıp tutalım,oy devşirelim,

2
0
yanıtYanıtla
İbrahim Coşkun:

CHP vermiştir kim verecek içkili mekan

0
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

erzincan iliçte somada ve daha nice madenlere ruhsat verenler buralarda yüzlerce madencinin ölmesine neden vesile olan kim sakarya pamuk ovada treni hızlandırıp ankara polatlıda acemi birini makasın başına bırakıp çorluda kontrol edilmeyen raylara tren seferi düzeneyip yok yere onlarca insanın ölümüne neden olan kim bu kimler o kadar çokki

1
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title