Haberler

CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik'in Açıklamaları

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, Son Günlerde Gündeme İlişkin Soruları Yanıtladı. Melik, Şanlıurfa'da, 22 Nisan 2007 Tarihinde Mustazaf-der Tarafından Hazırlanan Etkinliklerde Suç veya Suçlu Varsa Adli Merciler Tarafından İncelenmeye Alınması Gerektiğini Söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, son günlerde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Melik, Şanlıurfa'da, 22 Nisan 2007 tarihinde Mustazaf-Der tarafından hazırlanan etkinliklerde suç veya suçlu varsa adli merciler tarafından incelenmeye alınması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa'da bugün bir barış yemeğine katılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Melik, "Urfa, Cumhuriyete ne kadar bağlı olduğunu ispatlamıştır. Bizim Cumhuriyetimiz'in temeli kurtuluş mücadelemizdir. Büyük önder Atatürk'ün Samsun'a çıkmasından sonra Türkiye'de kurtuluşu ilk başlatan illerimizin biridir. Bunu tartışmaya gerek yok. Urfa geleneklerine, göreneklerine bağlı ildir, Muhafazakar bir ildir. Sanki Urfa'da bir din sorunu varmış gibi, kendi kutsal dinimiz

İslamiyet'in bir sorunu varmış gibi bazı kesimlerin çalışmaları var. Bunların sonucunu Türk halkının görmesi lazım. Türkiye'de, Urfa nasıl tanıtılıyor? Halbuki yıllardır Urfa'yı hem merkezi hükümet olsun hem yerel yöneticiler olsun, Urfa'nın gerçek yönünü ve değerlerini ortaya çıkarıyorlar. Urfa'nın GAP gibi değerleri varken, sanki Urfa'da İslami yönde bir problem varmış gibi ön plana çıkarılıyor. İslam'ın, peygamberlerin atası, ceddi olarak kabul edilen ve Hazreti İbrahim Peygamberin doğduğu bir yerdir.

22 Nisan'da düzenlenen olay hakikaten bir Urfalı olarak, bırakın milletvekili olarak, beni üzmüştür. Bunun yasa dışı yönleri varsa, yasal olarak ilgili mercilerce incelenmesi lazımdır" dedi.

Bir gazetecinin, "Türkiye'de laiklik sorunu var mıdır?" sorusuna Melik, "Bunu geniş olarak tartışmak lazım. Anayasamız var. Anayasamızda belirtilen maddeler vardır. Anayasamızın değiştirilmesi teklif edilemeyecek maddeler vardır. Bunların hepsini oturup değerlendirilmesi ve görüşmek gerekir. Bunlara öyle cevap vermek lazım. Vardır veya yoktur demek kolay değil" yanıtını verdi.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı 1.tur seçimlerine de değinen Melik, "Bizim partimiz ana muhalefet partisi olarak bir takım söylemleri vardır. Türkiye'nin sorunları, çözümleri ile ilgili Türkiye'nin en üst makamı olan, Cumhuriyeti temsil eden Cumhurbaşkanlığı seçimleri, yorumları da vardır. Bizim hiç kimseyle sorumuz yoktur. Kimsenin aile yaşamı ile ilgili sorunumuzu partimiz açıklamıştır. CHP, kuruluş felsefesi Cumhuriyet'ten, kurtuluş savaşından alan bir partidir. Hassasiyet göstermek zorundadır. Ana

muhalefet partisidir, görevini yapmak zorundadır. Atatürk ve İsmet Paşa'nın adaylıklarını saymazsanız, tek partili dönemden sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de bakmak lazım. Muhalefet olmayan yerde demokrasi olmaz. Muhalefet de bütün görüşlerini yerine getiriyor. Cumhurbaşkanlığı tutumunu ortaya koymuştur" diye konuştu.

(FÖ-FÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title