Haberler

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" açıklamasına en sert tepki İYİ Parti'den geldi: Kime sordunuz?

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir" yanıtına İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. PKK'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği yanıt siyaset gündeminin yeni konusu oldu.

"HDP'YE VE HER PARTİYE BAKANLIK VERİLEBİLİR"

Bu soruya karşılık olarak TBMM'de başkan vekillerinin her partiden seçildiğini belirten ve mevcut TBMM Başkanvekilinin HDP milletvekili olduğundan örnek veren Tekin, HDP'ye bakanlık vermemenin milli iradeye ters düştüğünü ifade etti.

Açıklamalarında Tekin, "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye konuştu.

İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Tekin'in açıklamaları kamuoyunda ses getirirken bir tepki de İyi Parti'den geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Tekin'in açıklamalarını doğru bulmadığını ve PKK'ya terör örgütü diyemeyen HDP ile asla yol yürümeyeceklerini ifade etti.

"KİME SORDUNUZ DA KİME NEYİ VERİYORSUNUZ?"

Paylaşımında Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın "Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız." beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" dedi.

"HDP İLE ASLA YOL YÜRÜMEYİZ"

Sözlerini sürdüren Ağıralioğlu, "Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verebiliriz' açıklamasına en sert tepki İYİ Parti'den geldi: Kime sordunuz?

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Yavuz Ağıralioğlu Gürsel Tekin İYİ Parti Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (25)

ismail bey :

Bırakın bu işleri. Masanın altındaki hdp den haberiniz yokmuydu..

21
4
yanıtYanıtla
Points Grup:

tabi haberleri var sadece seçim öncesi ortağının bu tarz söylemlerine karşı kendi taraftarlarından tepki çekmemek için karşı çıkıyormuş numarası yapıyorlar akıllı olan zaten anlar bu 6 masayı ve kimlerle ittifakta olduklarını

yanıt3
yanıt0
Yorumcu Davut :

kazanmadan bunları yapanlar Allah korusun bi de seçimi kazanırsa gitti memleket elimizden..

21
2
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

dışardan destek adı altında ortak masadasınız ona güveniyorlar. selahattin demirtaşın serbest kalmasını istiyorsanız bize oy vereceksiniz derken bununda sözünü verdi merak etme.

15
3
yanıtYanıtla
Ali KARA :

cehape içindeki duygu ve düşünceleri yavaş yavaş dışarı vurmaya başladı. daha bunlar nedir ki diyorum, daha neler vardır yapmak istedikleri neler, ne zaman görecek bunu insanlar bilmiyorum ama gördüklerinde iş işten geçmiş olacak. Biden'ın Türkiye Şubesi.

6
1
yanıtYanıtla
Haydar senkal:

Bu hareketinle direk erdogana calistigini belli ettin . Gizli akpli seni

1
5
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı.

3
0
yanıtYanıtla
HONOUR:

chp güya hdp den oy koparmak için mavi boncuk dağıtıyor. kimse hdp'ye bakanlık vermez.

1
1
yanıtYanıtla
TT:

Bazı partililer gizli işler çeviriyor ama Allah yine bazı kullarına söyletiyor...Bunlardan kurtulmadan CHP bir adım ileriye gidemez...

2
0
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Söylemleriniz jiç inandırıcı gelmedi yavuz bey. İnkar etmenize gerek yok, hem de savunma bakanlığını bile verirsiniz.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title