Haberler

CHP'li Ağbaba: "Ticari araçlarda bir defaya mahsus ÖTV ve KDV alınmasın"

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, akaryakıt fiyatındaki artışa dikkati çekerek, "Ticari araçlarda bir defaya mahsus ÖTV ve KDV alınmaması için hazırladığımız kanun teklifini TBMM'ye sunduk." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, akaryakıt fiyatındaki artışa dikkati çekerek, "Ticari araçlarda bir defaya mahsus ÖTV ve KDV alınmaması için hazırladığımız kanun teklifini TBMM'ye sunduk." dedi.

Ağbaba, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 2018'de başlayan bir ekonomik kriz ve bugünlerde ekonomik bir buhranla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Temel gıda ürünleri başta olmak üzere zam gelmeyen bir şey kalmadığını ifade eden Ağbaba, fiyat artışında Türkiye'nin Avrupa'da birinci, dünyada enflasyonda yedinci sırada bulunduğunu söyledi.

Ağbaba, insanların ev ve araba hayallerinin de tükendiğini savunarak, herkesin yoksulluk yaşadığını ve yoksullaşmaya devam ettiğini öne sürdü.

Nakliyecisinden taksicisine, minibüsçüsüne toplu ulaşım yapan esnafın zor durumda bulunduğunu da ifade eden Ağbaba, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının da yüksek olduğunu belirtti.

Ağbaba, ülkelerin asgari ücretlilerinin alabildiği akaryakıt fiyatlarına değinerek, "Bizi kıskanan Almanya'nın, asgari ücretlisi 818 litre akaryakıt alabiliyor." dedi.

Türkiye'de ise bir asgari ücretlinin 223 litre benzin alabildiğini belirten Ağbaba, esnafın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ağbaba, bu konuda bir kanun teklifi hazırladıklarını belirterek, "Ticari araçlarda bir defaya mahsus ÖTV ve KDV alınmaması için hazırladığımız kanun teklifini TBMM'ye sunduk." dedi. Ağbaba, akaryakıtta da bu araçlardan vergi alınmaması çağrısında bulundu.

Gece 12.00'den sonra uygulanan müzik yasağının bayramdan itibaren kalkmasını talep eden Ağbaba, pandemi sürecinde nargile kafelerin de kapalı olduğunu belirterek onların da açılmasını istedi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi ÖTV Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title