Haberler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'dan Zamlara Tepki

Güncelleme:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) önünde basın açıklaması yaparak, son günlerde yapılan zamlara ve uygulanan politikalara tepki gösterdi. Nazlıaka, halkın iktidarını kurduklarında yoksuldan alıp zengine veren bu düzeni sonlandıracaklarını belirtti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) önünde basın açıklaması yaptı. Nazlıaka, "Bugün bireysel kredi kartı borçlanması geçen yıla kıyasla yüzde 146 oranında arttı. Bu tablonun sebebi; uygulanan politikalar. Bu tablonun bedelini ödeyenler ise halktır. Buradan tüm vatandaşlarımıza sözümüz olsun; halkın iktidarını kurduğumuzda yoksuldan alıp, zengine veren bu düzeni sonlandıracağız" dedi.

CHP'li Nazlıaka, beraberindeki ilçe kadın teşkilatı üyeleriyle birlikte EPDK önünde son günlerde yapılan zamlara ilişkin açıklamada bulundu. Nazlıaka, "Emeklilerin maaşına sadece yüzde 25 oranında artış yapılırken, Erdoğan kendi maaşına yüzde 39 oranında artış yaptı. 100 bin lira olan maaşı 140 bin liraya çıktı. 86 milyon geçim derdi çekerken; Erdoğan şifa niyetine manda yoğurdu, kestane balı, yulaf ezmesi ve aynı zamanda Medine hurmasıyla bir tarif verdi. Ama bugün bir dul maaşı 1500 TL. Asgari ücret 11 bin 402 TL. Emekli maaşı 7 bin 500 TL. Oysaki Birleşik Metal İş'in yapmış olduğu araştırmaya göre; yoksulluk sınırı 36 bin liranın üzerinde. Haziran ayı verileriyle açlık sınırı 10 bin liranın üzerine çıkmış durumda. ve gene rapora göre; sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 348 TL. Sorarım size bu maaşlarla günlük 348 TL verip de sağlıklı ve dengeli beslenebilmek mümkün müdür? Bir kuru ekmek sınırı, asgari ücretin üç katından bile fazla" dedi.

'HALK, BORCU BORÇLA KAPATMAYA ÇALIŞIYOR'

Zamların işçiyi, emekliyi, emekçiyi, memuru, hiç kimseyi teğet geçmediğini belirten Nazlıaka, "Geçimini eşinden kalan 5 bin lira emekli maaşıyla idame ettirmeye çalışan bir kız kardeşimiz kirasının 10 bin liraya çıkması sonrasında yaşamını sonlandırdı. İşte o kız kardeşimizin, Nevzat Hülya Erinç'in çığlığı halen kulaklarımızdan çınlıyor. Halk, borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Bugün bireysel kredi kartı borçlanması geçen yıla kıyasla yüzde 146 oranında arttı. Vatandaşlarımız gündelik zorunlu ihtiyaçlarını sadece kartla karşılıyor. ve diyor ki; haciz gelse alınacak neyim var ki? Gerçekten öyle. Bu tablonun sebebi; uygulanan politikalar. Bu tablonun bedelini ödeyenler ise halktır. İşte onun için buradayız. Çünkü bizler halkın sesiyiz. Bizler halkın partisiyiz. Bizler Cumhuriyet Halk Partili kadınlarız. Buradan tüm vatandaşlarımıza sözümüz olsun; halkın iktidarını kurduğumuzda yoksuldan alıp zengine veren bu düzeni sonlandıracağız" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Aylin Nazlıaka Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title