Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Küçük Açıklaması

"KEFEK'in isminin değiştirilmesiyle yaratılmak istenen durum, kadını yalnızca iyi bir eş, iyi anne ve iyi ev kadını olduğu sürece makbul gören ve kadınların ikinci sınıf olduğuna inanan çarpık bi...

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun (KEFEK) isminin değiştirilmesiyle yaratılmak istenen durum, kadını yalnızca iyi bir eş, iyi anne ve iyi ev kadını olduğu sürece makbul gören ve kadınların ikinci sınıf olduğuna inanan çarpık bir anlayışın ifadesidir" dedi.

Küçük, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun (KEFEK)  diğer CHP'li üyeleri Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ve Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmalarının 79. yılını kutladı.

KEFEK'in, Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonu'na dönüştürülmesini amaçlayan ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün lağvedilmesini öngören kanun teklifinin hazırlandığı ve Başbakan'ın bilgisine sunulduğu haberlerinin basında yer aldığını anımsatan Küçük, bu konuda bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Küçük, "İktidar partisi kanadından böyle bir düzenleme yapılmayacağına dair açıklamalar var denilebilir ama geçtiğimiz haftalarda hükümet sözcüsünün bile yalanlanmasına şahit olduğumuz düşünülürse, bir güven erozyonu kaçınılmazdır" diye konuştu. Küçük, şunları söyledi:

"Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak üzere kurulan söz konusu mekanizmanın lağvedilmesi veya işlevinin azaltılması, altı imzamız bulunan uluslararası sözleşmeleri yok saymak anlamı taşımaktadır.

Hatırlanacağı üzere daha önce kadınlardan sorumlu devlet bakanlığı ortadan kaldırılmış ve bütün muhalefetimize ve çabalarımıza rağmen içinde kadın sözcüğünün geçmediği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuştu. Bütün bunlar kadın sözcüğünden korkan, toplumsal cinsiyet eşitliğinden tedirgin olan bir zihniyetin yansımasıdır.

Bu teklifle yaratılmak istenen durum, kadını yalnızca iyi bir eş, iyi anne ve iyi ev kadını olduğu sürece makbul gören ve kadınların ikinci sınıf olduğuna inanan çarpık bir anlayışın ifadesidir. Kadının adını devlet yönetiminden silmeye yönelik böyle bir girişimi hiçbir koşulda kabul etmeyeceğiz."

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da AK Parti'nin kadının adını devletten silmeye çalıştığını öne sürerek, "Hükümet, yavaş yavaş, sindirerek, toplumu uyutarak bir amaca doğru ilerlemektedir. Türkiye, din kurallarına göre yönetilen,  bir din devleti haline getirilmektedir" görüşünü savundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Sedef Küçük Gürkut Acar Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title