Haberler

CHP İl Başkanı Ayan'dan Saldırı Açıklaması

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP Genel Merkezi'ne yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak Hacı Ali Hamurcu'nun gözaltına alınmasının ardından, "Bu tür olayları hiçbir siyasi partinin siyasi malzeme yapmaması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel merkezi önünde havaya ateş açılması olayıyla ilgili olarak Hacı Ali Hamurcu'nun gözaltına alınmasının ardından CHP İl Başkanı Mustafa Ayan açıklamalarda bulundu. Ayan, Hacı Ali Hamurcu'nun psikolojisinin bozuk olduğunu, memleket yöneticilerinin çok daha akıllı olması gerektiğini vurguladı.

CHP'nin kumpas kuracak, birilerini yalanla dolanla harcayacak, bir parti olmadığını söyleyen Ayan, "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'mizin çok ciddi bir kurumudur. Kumpas kuracak, birilerini yalanla, dolanla harcayacak, birilerini teşvik edip ona gayri yasal yolları gösterecek bir parti değildir. Ne genel merkezimiz ne genel başkanımız ne de yerel anlamda biz yöneticiler bunu asla yapmayız. İnsan onuru bizim için çok önemlidir. Bu olayı doğru bulmuyor ve kınıyorum. Bu tür olayları hiçbir siyasi partinin siyasi malzeme yapmaması gerektiğine inanıyorum. Seçimlere beş gün kala tüm adayların bu tür olaylara dikkatle yaklaşması, hassasiyetle yaklaşması seçimlere gidecek olan siyasi partilerimizin ve adaylarımızın sıkıntı çekeceği en azından fiziki saldırıya uğrayacağı, kurşunlanacağı, vurulup, dövülüp, sövüleceği bir ortama izin vermemek, buna müsaade etmemek gerektiğine inanıyorum. Hepimiz bu ülkenin siyasi partileriyiz. Hedefimiz Türkiye Cumhuriyetini daha iyi yerlere götürmek ama aramızda hedefi Türkiye Cumhuriyetini kötü yerlere götürmek olup da sapmış ve sapkınlar da içimizde olacaktır. Bu konuda herkesin dikkatli olmasını diliyorum. Seçimlere beş gün kala huzurla, kavgasız, gürültüsüz 1 Kasım seçimlerinin hayırlısıyla inşallah ülkemizde yararlı olacak bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum" dedi.

Konu ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarına da cevap veren Ayan, "Tabi Mehmet Bey'i anlayabiliyorum. Ancak bu tür gayri ahlaki, saldırgan kimselere milletvekillerimizin, kamu görevi yapmış arkadaşlarımızın prim vermemesi gerekir. Bu tür uygulamalarda, tavırlarda, davranışlarda bulunan her kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun kınanmalı ve ayıplanmalıdır. Gereken de bu memleketi yönetenler tarafından yapılmalıdır. ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Ayan Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title