Haberler

CHP Hatay Milletvekili Ediboğlu Açıklaması

"Sınırlarımızdan kuş uçurtmuyorduk, bununla da övünüyorduk. Şimdi yol geçen hanı"

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirerek, "Sınırlarımızdan kuş uçurtmuyorduk, bununla da övünüyorduk. Şimdi yol geçen hanı" dedi.

Ediboğlu, partisinin Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği Suriye'deki gelişmelerin bölgeye yansımasını da içeren raporla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Raporun Suriye'den Türkiye'ye yönelik tehlikelere dikkati çektiğini ve uyarılarla dolu olduğunu ifade eden Ediboğlu, CHP milletvekilleri olarak bugüne kadar yaptıkları uyarıların, bu rapor ile devlet katında kabul edildiğini savundu.

Ediboğlu, "Bu rapor bizim üç yıldır anlattıklarımızın güzel bir özeti. Sayın valimize üç yıldır neredeydin diyoruz ve böyle bir itirafta bulunduğu için de teşekkür ediyoruz. Sayın Vali sanki bölgenin mülki amiri değilmiş gibi şikayet eder pozisyonda. Orada yaşayan her vatandaşımız bunları çok iyi biliyor. Üç yıl geçmiş aradan, şikayet eder pozisyonda olmamalı, önleyecek konumda olmalıydı. ya kendisini aşan bir güç var orada, eli, kolu bağlı ya da tehlikeyi yeni fark etti" diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye'de izlediği dış politikayı eleştiren ve taraf ülke pozisyonunun yaratabileceği tehlikelere dikkati çeken Ediboğlu, "Sınırlarımızdan kuş uçurtmuyorduk, bununla da övünüyorduk. Şimdi yol geçen hanı. Bu yol geçen hanı denen sınırları duvarla önlemeye çalışıyoruz. Onun da ayrı sıkıntıları var. Orta çağ zihniyeti gibi duruyor. Üç yıl önce gerçekten kuş uçmayan o sınırlara bugün duvar ya da hendek örmenin ne kadar komik bir davranış olduğunu söylemek istiyorum. Devletin niyeti o sınırı korumaksa çok rahat korur. Duvara da ihtiyaç yok, hendeğe de" değerlendirmesinde bulundu.

Ediboğlu, duvarın sınırın 300 metre gerisine yapılmasının Suriye muhaliflerine tampon bölge oluşturulmaya çalışıldığı endişesini de beraberinde getirdiğini söyledi.

Eryılmaz da  iktidarın, muhalefetin Suriye konusundaki uyarını ciddiye almadığını, ancak durumun Türkiye açısından gerek ulusal gerekse uluslararası açıdan tehlikeli boyuta ulaştığını savundu. Bölgedeki vatandaşların Suriye'deki gelişmeler nedeniyle kendini güvende hissetmediğini belirten Ediboğlu, "Dünyanın en tehlikeli örgütlerinin ve hemen yanıbaşımızdaki masum insanları, sivilleri katleden, boğazını kesen silahlı grupların sınırlarımızı bu kadar pervasızca kullandığı bir ortamda basınımızın, halkımızın buna duyarsız kalma gibi bir lüksü olamaz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Ediboğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title