Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak'tan 'Kadıköy' Açıklaması

Kayseri’de, partililer ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayları ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kadıköy Belediye Başkanlığı için Nasuh Mahruki ve Gürsel Tekin’in isimlerinin geçmesi ile ilgili soruya, “Aday konusu bizim iç meselemiz. Parti meclisinden geçmeden konuşmam doğru değil” yanıtını verdi.

Kayseri'de, partililer ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayları ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kadıköy Belediye Başkanlığı için Nasuh Mahruki ve Gürsel Tekin'in isimlerinin geçmesi ile ilgili soruya, "Aday konusu bizim iç meselemiz. Parti meclisinden geçmeden konuşmam doğru değil" yanıtını verdi.

CHP il binasında yapılan basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Bugün Kayseri'de olmaktan çok mutluyum. Sizlerle fikir alışverişinde bulunmak için geldim. Kayseri gerçekten şanslı bir il. Çok deneyimli bir siyasetçi olan Osman Çilsal'ı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdik. Kendisi gerçekten katkı sağlayacaktır. Kayseri çok güzel bir şehir. Kayseri Türkiye'nin takdir ettiği bir şehir. İnsanların bir arada yaşadığı bir şehri burada yaşatmak istiyoruz. Yanı başınızda Eskişehir var. Orada dünya şehri yarattık, aynısını Kayseri'de yapmak istiyoruz. Dünya Eskişehir'i dünya kenti olarak ödüllendirmiş. Neden Kayseri'ye gelinmesin? Kayseri'yi dışarıdan gelip görmek isteyen kaç kişi var? Ama Eskişehir'e giderek şehirciliği görüyorlar" diye konuştu.

"Türkiye kötü yönetiliyor. Borç batağına sürüklenmiş. Türkiye'de sevgisizlik var. Bir Başbakan herkesle kavga eder durumda. Eskiden özel yetkili mahkemeler vardı, şimdi özel yetkili editörler var. Bir televizyonun alt yazısına etki edebiliyorlar. Türkiye'de yasaklar bitmedi" diyen Toprak, "180 ülkede yapılan araştırmada Türkiye'nin sicili Irak'ın bile gerisinde. 154. sıradayız. Bu Türkiye'ye yakışmıyor. Bu ülkeyi eğer soyup soğana çevirdiyseniz gün gelir onun hesabını verirsiniz. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Dış politikada bir tane dostumuz kalmadı. Üstelik teröristlere yataklık yapan devlet konumuna geldik" ifadelerini kullandı.

2013 yılının Şubat ayından itibaren yatırımcının hızla ülkeden çıkmaya başladığını kaydeden Toprak, "Önümüzde 30 Mart seçimi var. CHP iktidarında zengin kaynakları halk için kullanacağız. Yandaş değil, özgür medya yaratacağız. Basını baskı altında tutmayacağız. Eğer basını baskı altında tutarsak en büyük yanlışı biz yapmış oluruz. İnsanların alın teriyle para kazanmasını sağlayacağız. Türkiye'yi soydurmayacağız" diye konuştu.

Kadıköy Belediye Başkanlığı için Nasuh Mahruki ve Gürsel Tekin'in isimlerinin geçmesi ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Toprak, "Aday konusu bizim iç meselemiz. Parti meclisinden geçmeden konuşmak doğru değil. Biz şu anda dışa dönük bir çalışma yapıyoruz. Bunlar hazır olduğunda kamuoyu ile paylaşacağız" açıklamasını yaptı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title