Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

"Demokrasi ancak örgütlü toplumun güçlenmesiyle varolabilir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, demokrasinin ancak toplumun güçlenmesiyle var olabileceğini bildirdi.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, Genel Sekreteri İzzettin Alpergin ve Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı ile Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve yönetim kurulu üyelerinin Akkaya'yi ziyaret ettiği belirtildi.

Erol ve Avcı'nın genel olarak kamu çalışanlarının, özelde ise yerel yönetimlerde çalışanların sorunlarını ve taleplerini dile getirdikleri belirtilen ziyarette, Akkaya ise parti olarak kamu çalışanlarının sorunlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını anlattı.

İstanbul merkezli operasyona da değinen Akkaya, hükümetin birçok yolsuzluğu örtbas etmek için Sayıştay raporlarını TBMM'den kaçırmaya çalıştığını iddia etti.

Türkiye'de örgütlü toplumun zayıf olduğunu, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin de siyasi iktidarın baskı ve tehditleri nedeniyle suskunlaştığını iddia eden Akkaya, ülkede demokrasinin ancak örgütlü toplumun güçlenmesiyle var olabileceğini vurguladı. Akkaya, sendika ve sivil toplum kuruluşlarından yaşananlara sessiz kalmamalarını da istedi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Yakup Akkaya Gürkan Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title