Haberler

CHP'den Boykot

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarını Kabul Ettiği Törene CHP'den Kimse Katılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Meclis’te Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kabul ettiği törene CHP’den kimse katılmadı.

CHP lideri Baykal yaptığı açıklamada "Cumhuriyet değerlerinin yozlaştırıldığı bir dönemde yapılan kutlamaların bir Cumhuriyet kutlaması şartlarını ve anlamını taşımadığı düşüncesindeyim. Sedece Anıtkabir’e giderek Atatürk’e şükran ve saygılarımı sundum" dedi.

CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Meclis’te Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kabul ettiği törene hiçbir temsilci göndermeyerek "tam kadro boykot" uyguladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da sabah Anıtkabir’deki törene katılırken daha sonraki törenlere katılmadı.

Sadece Ata’ya gittim CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, törenlerin Anıtkabir bölümü dışındakilere katılmamalarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Baykal, açıklamasında, "İçinde bulunduğumuz koşullarda, yani hukukun ve Cumhuriyet değerlerinin hızla aşındırılıp yozlaştırıldığı bir dönemde yapılan kutlamaların Anıtkabir ile AKM’de ziyareti ötesinde bir Cumhuriyet kutlaması şartlarını ve anlamını taşımadığı düşüncesindeyim. Bu nedenle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece Anıtkabir’e giderek Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e şükran ve saygılarımı sundum" görüşüne yer verdi.

Anıtkabir’de bulunan Baykal, Meclis’e gelmeyerek Gül’ün elini sıkmamayı tercih etti. Meclis’teki törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da geldi. Geçen yılki törene CHP’den az sayıda milletvekili katılırken, bu yıl hiçbir milletvekilinin gelmemesi dikkati çekti. CHP’nin TBMM Başkanlık Divanı ve Meclis grup yönetimindeki temsilcileri de bu yıl törene katılmadı. Genel Başkanı Ahmet Türk’ün gelmediği törende DTP’yi İdare Amiri Sırrı Sakık ile 4 milletvekili temsil etti.

Toptan’dan CHP’ye tepki Toptan, CHP’nin boykotuyla ilgili soruya, "CHP’lilere sorun. Makul bir yanıtları olacaktır sanırım. Bu konuda bir şey bilseydim sizlere söylerdim. Bu bayram Cumhurbaşkanı’nın değil, Cumhuriyet Bayramı" yanıtını verdi.

Boykotu Elekdağ deldi CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik protestosunu Çankaya Köşkü’nde öğlen verilen resepsiyona da katılmayarak sürdürürken, büyükelçi kökenli İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ resepsiyona katılarak sürpriz yaptı.

Sadece Anıtkabir’de

CHP lideri Deniz Baykal sadece Anıtkabir’deki Cumhuriyet Bayramı törenine katıldı. Anıtkabir’deki törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile bakanlar da hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title