Haberler

CHP'de "DEM Parti" krizi! İmamoğlu'nun kapıyı gösterdiği Burcu Köksal'a bir tepki de Özgür Özel'den

Güncelleme:

CHP lideri Özel, "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyonkarahisar adayı Köksal'a "CHP'li belediyeler hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyenin kapılarını herkese açacaklarına söz verecekler" diye cevap verdi.

"Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" diyen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın sözleri parti içerisinde büyük krize neden oldu. Konuyla bugün sabah saatlerinde bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ya kendine iş bulacak ya başka parti bulacak" diyerek Köksal'a tepki gösterdi. Bu sözlerin yankıları sürerken bir değerlendirmede CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi.

"KAPILARI HERKESE AÇACAKLARINA SÖZ VERECEKLER"

Kütahya mitinginde açıklamalarda bulunan Özel, "CHP'li belediyeler kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer, ırkı ve yine hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın belediye hizmetlerini eşit sunacaklarına ve belediyenin kapılarını herkese açacaklarına söz verecekler" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU KAPIYI GÖSTERDİ

Seçim çalışmaları kapsamında Bakırköy'de vatandaşlara seslenen İmamoğlu da Köksal'ı işaret ederek "Ben CHP'liyim ama bu partiye, bu partililere değil; bu şehrin her insanına hizmet ediyorum. Her siyasi görüşten olan insanına. Öyle 'Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partiler hariç şunlarla görüşürüm' diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim. Hani birileri çıkıyor ya 'vatan haini, terörist.' Hatırlayın, büyükşehir belediyesi terörist doluydu! Bunu diyenle, bu aynı akıl. Öyle yağma yok" dedi.

BURCU KÖKSAL NE DEMİŞTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel önceki gün Afyonkarahisar'da Belediye Başkan Adayı ve CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile miting düzenlemişti. Burada konuşan Burcu Köksal, "Belediye başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç, bütün siyasi partilere açık olacak. Onlar bunu söyleyemez, AKP'nin adayı bunu söyleyemez. Onlar ancak yaygara koparır, kapalı kapılar ardından pazarlık yaparlar" demişti.

ÖZEL, DURUMU KURTARMAYA ÇALIŞTI

CHP lideri Özgür Özel, daha sonra Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Özel, "Demin Afyon'dan geldim ve Burcu Başkandan da selam getirdim. Bu sırada Afyon'da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, 'aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyon belediyesinin de, Uşak belediyesinin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır" diyerek durumu kurtarmaya çalışmıştı.

KÖKSAL GERİ ADIM ATMADI

Öte yandan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Burcu Köksal ile telefonda konuştuğunu duyurmuştu. Yarkadaş, "Burcu Köksal, bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partlilere yönetmeyeceğim. Ben bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştu. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi" ifadelerini kullanmıştı.

"AFYONKARAHİSAR'I DEM'LİLERLE VE HÜDA PAR'LILARLA YÖNETMEYECEĞİM"

Köksal daha sonra X hesabındaki paylaşımda Suriyeli sığınmacıları şehirden göndereceğini yazarak, "AKP, 'Mevcut işçileri çıkaracak, PKK'lıları işe alacak' diyor. Ben 'Emeklilere dört ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim' diyorum, 'Belediyeyi DEM'lilerle yönetecek' diyorlar, 'Rantsal dönüşüm değil, bedelsiz ev yapacağım' diyorum. 'Gizli kapılar ardında DEM'lilerle görüşüyor' diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle ve HÜDA PAR'lılarla yönetmeyeceğim" demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Burcu Köksal Özgür Özel DEM Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (67)

haksız mıyım:

koltuk uğruna ya rab! ne rezillikler yaşanıyor

274
28
yanıtYanıtla
Musa Gerçekçi:

Bak, burada haklısın.. Ama haklı olabilmen için bir yanlışlık yapmış olman gerek ;) Çünkü rotayı şaşırmadan hep yanlış yapıyorsun ey bir seferlikte olsa haklı olan Haksız....

yanıt0
yanıt0
Abdullah Deyerli:

Suriye ve Afgalı daha Değerli bir afkan bin vatandaşımıza bedel olmuş

95
171
yanıtYanıtla
Bidüşün:

Sen ve senin zihniyetinden değerli, adın müslüman ama zihniyetin yahudi zihniyeti, onın için sen o afganın suriyelinin tırnağı kadar değerin yok gözümüzde

yanıt155
yanıt76
erge_nekon:

Abdullah burda kürtler diye bir kelime görmedik,dem partiden bahsediliyor,ayrımcılık yapma biz herseyden önce din kardesiyiz

yanıt166
yanıt50
Abdullah Deyerli:

Senin gözun kör olmuş ,bidüşün Allah adına kimin ne olduğuna karar verme gafilik olur

yanıt25
yanıt35
Abdullah Deyerli:

Bidüşün ,doğuya doğru sen hem tırnağı hem kiri pası olmüşsun insan gibi yorumunu yap

yanıt12
yanıt29
Eroğlu:

Almanya'da, Fransa'da yaşayıp kendilerine Türk asıllı Alman, Fransız denirken zorlarına gitmeyenler, Türkiye'de yaşarken kendilerine Kürt asıllı Türk denilmesinden rahatsızlık duyanlar ancak bölücü Kürt kimliği ile kendini gizlemiş Ermenilerden başkaları değildir. Gerçek Kürtler bu bayrak için kanlarını dökmüş kahramanların evlatlarıdır. Urfa'da, Antep'te, Maraş'ta görmediniz mi? Suriyeli ve Afgan kendi vatanından bile geçmişken Türkiye için mi kendini feda edecek?

yanıt45
yanıt13
Bidüşün:

Sevgili abdullah kendini o insanların yerine koy, sonra yazdığın yorumu düşün eğer kalbinde birazcık pişmanlık yok ise imanını kontrol et Ne demiş Allah Rasulü sav. Efendimiz, herkim bir din kardeşine yarsım ederse Allahda o kişinin bir işini kolaylaştırır....

yanıt32
yanıt5
Abdullah :

Dem bir Kürt partisidir deme saygısı olmayan kürtlerede olmaz

yanıt23
yanıt69
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title