Haberler

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, uzun süredir CHP'ye karşı bilinçli algı operasyonu sürdürüldüğünü iddia ederek, "Amaç bizi sindirmekse bunlar boşuna çabalardır.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, uzun süredir CHP'ye karşı bilinçli algı operasyonu sürdürüldüğünü iddia ederek, "Amaç bizi sindirmekse bunlar boşuna çabalardır." dedi.

Tüm, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı, saldırının ve arkasındaki güçlerin bir an evvel ortaya çıkarılmasını istedi.

CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendiren anlayışla karşı karşıya olduklarını savunan Tüm, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve milletvekillerine yönelik saldırıların herkesin hafızasında tazeliğini koruduğunu bildirdi.

Tüm, "Uzun süredir partimize karşı bilinçli algı operasyonu devam ediyor. Sayın Tezcan'a yapılan saldırı, tüm bu sistematik eylemlerin bir parçasıdır. Saldırıyla neyin amaçladığını iktidar ortaya çıkarmak zorunda. Amaç bizi sindirmekse bunlar boşuna çabalardır. Hiçbir güç bizi haklı olduğumuz yoldan geri çeviremez." diye konuştu.

Eleştirme, iktidarı uyarma, yanlışları söylemenin milletvekillerinin temel görevi olduğunu belirten Tüm, "Bunu öfkeyle karşılamak, linç girişiminde bulunmak, silah kullanarak cana kast etmek asla kabul edilemez. Gözü dönmüş caniler emirleri kimden alıyor? Daha kaç milletvekilimize saldıracaklar? Hükümet, istihbarat bunları bilmiyor mu? Neden önlem alınmıyor, tüm bunları bilmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi yazarlarına yönelik soruşturmayı da eleştiren Tüm, gazeteyi yönetenlerin bugüne kadar sadece gazetecilik yaptığını vurguladı.

Tüm, "AKP'nin rahatsız olduğu, işte bu özgür gazetecilik anlayışıdır. AKP her özgürlük anlayışını kendisine karşı bir eylem olarak görüyor. Gazeteye OHAL dolayısıyla baskın yapmak, yazarlarını gözaltına almak, onlara gözdağı vermek hiçbir hukuka sığmadığı gibi hiçbir vicdana da sığmayacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Tezcan Mehmet Tüm Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title