Haberler

Çağlayan: Bu Yıl Yeni İhracat Rekorunun Kırıldığı Yıl Olacak

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de ilk kez vakum tüplü güneş kollektörleri üretimi yapan Lara Solar Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde Hulusi Şahin'e ait PVC ve plastik üzerine üretim yapan Meltem Kimya Tesisleri ile Hikmet Aslan'a ait, Türkiye'de ilk kez vakum tüplü güneş kollektörleri üretimi yapan Lara Solar Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Adana Valisi İlhan Atış, milletvekilleri ve çok sayıda işadamının katıldığı törende konuşan Bakan Çağlayan, fabrikaları açan işadamlarına, 'Onları başımızın üstünde tutarız' diyerek teşekkür etti. İstihdam sağlayan, yatırım yapan girişimcilerin hizmetkarı olacaklarını belirten Çağlayan, "Bu bizim için en büyük onurdur. Devletin yükünü sizler aldınız ve sizlerin yanında olmak bizlerin en tabi görevimiz. Yaptığınız fabrikalar Türkiye'nin ihracatında önemli bir yer alacaktır. Türkiye'nin ihracatı her ay 2 milyar dolar artıyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler. Biz perşembeyi görüyoruz. Bir aksilik olmazsa, 2011 yılı yeni bir ihracat rekorunun kırıldığı yıl olacaktır. Bu konuda katkısı olan tüm iş adamlarımızı kutluyorum" dedi.

'KEŞKE AK PARTİ 18. 5 YIL ÖNCE GELSEYDİ'

Türkiye'yi yıllarca yanlış yönetenlerin ve ekonomisini bozanların, sanayiciyi haksızlıklarla karşı karşıya bıraktığını ve kimsenin bundan hesap sormadığını kaydeden Bakan Çağlayan, bu konuda ilerleme sağlandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama artık Türkiye bu konuda yolunu almıştır. Başbakanımızın iradesi, hükümetimizin kararlılığıyla, özel iş alanında özel sektörün olması gerektiği ve özel sektörü sonuna kadar destekleyeceğimiz fikri, ciddi olarak benimsenmiştir. Keşke AK Parti bu ülkeye 8, 5 yıl değil de 18, 5 yıl önce gelseydi, bugün bakın Türkiye nerede olurdu. 2023'te koyduğumuz hedefleri Türkiye çoktan yakalamış olurdu. Geçmişte Türkiye'ye çok zaman kaybettirildi. "

'HOPA'DAKİ OLAYLAR ZIMBIRTIDAN İBARET'

Konuşmalardan sonra beraberindekilerle tesislerin açılışını yapıp gezen Bakan Çağlayan, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın miting yaptığı Artvin'in Hopa İlçesi'nde çıkan olaylarla ilgili bir sorusu üzerine, "Bu saldırı eşkıyalıktır. Bu tür olaylar bizim için ufak tefek zımbırtıdan ibaret. Bu tür şeyler de bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya da asla yetmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına yönelik böylesi bir saldırıyı hiç kimsenin benimsemesi mümkün değil. Bu şekilde bizi asla yıldıramazlar. Başbakanımız, çok net ifade etmiştir ve Hopa'ya hakikaten de eşkıya inmiş. Bunlar eşkıyalıktan başka bir şey değil. Biz bunları şiddetle reddettiğimiz gibi şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanların kim olduğunu da milletimiz görüyor" diye konuştu.

'BİZ İŞ ALEMİNİN ÖNÜNDEKİ ÇÖPÜ TEMİZLEDİK'

Bakan Çağlayan, daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title