Haberler

Bursa'ya Osmanlı Mimarisine Uygun Kentsel Dönüşüm

Güncelleme:

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'da Başbakan Erdoğan'ın startını verdiği kentsel dönüşüm projesini ve Mısır'da yaşanan olayları değerlendirdi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa'da hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın startını verdiği kentsel dönüşüm projesini ve Mısır'da yaşanan olayları değerlendirdi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya gelen Yalçın, Mısır'da yaşanan olaylardan Bursa'da başlatılan kentsel dönüşüme kadar birçok soruya açıklık getirdi. Dünyanın neresinde olursa olsun insani değerlere karşı yanlışlıklar varsa doğru tavrı göstermeye hazır olduklarını belirten Yalçın, "Mısır halkı normal hayatına dönünceye kadar AK Parti Bursa teşkilatları olarak eylem başlatıyoruz. Batı ülkelerinin Mısır'daki tutumu büyük bir hayal kırıklığıdır. Biz netice itibarı ile yönünü batıya dönmüş bir ülkeyiz. Ama şu yaşadığımız olaylarla birlikte kendisini örnek aldığımız ülkelerle ilişkilerimizi oturup yeniden değerlendirmenin zaman geldi. Orada hukuku gasp ederek bir devletin idaresini ele geçiren bir yönetim var. Mısır ile Suriye arasında farklı bir durum var. Suriye'de iki tarafın da elinde silah var. Mısır'da ise 80 yıldır barışçıl olarak hiç ellerine silah almayan sivil toplum var. O sivil halkın üzerine keskin nişancılarla ateş edilmesi çağdaş dünyanın yüz karasıdır. Buna hiç ses çıkarmayan çağdaş dünya ülkelerinin Mısır olayından sonra değerlendirme yapmasının bir kıymeti yoktur. Yaşanan olaylara sesiz kalmaları kendileri açısından büyük bir itibar kaybıdır. Mısır'da oynanan oyunlar Türkiye üzerinde de denendi. Ama Türkiye'nin ekonomik olarak güçlü olmasından dolayı bunu başaramadılar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temel atma törenini katıldığı kentsel dönüşümle de ilgili açıklamalarda bulunan Yalçın, yapılacak binaların 5+1 kat olacağını açıkladı. Yalçın, "Çünkü bütün dünyada kentsel dönüşüm deprem riski olan bölgelerde bu şekilde yapılmaktadır. Yüksek binalar teknoloji kullanılarak yapılmakta, ama bu depremden sizi koruyacak anlamına gelmez. Dolayısı ile Bursa'da gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşümün Osmanlı mimarisine uygun yapılması teklif ediliyor. Bu konsept Bursa'nın turizm hedeflerine yön verecektir. Bursa bir tarih ve medeniyet şehri, mimarisini de bunu dikkate alarak yapmak gerekir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sedat Yalçın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title