Haberler

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici Açıklaması

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, "Bizler rahmetli genel başkanımızın hatırasına saygısızlık olmasın diye bazı noktalarda susuyorsak kimse bunu farklı algılamasın" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, "Bizler rahmetli genel başkanımızın hatırasına saygısızlık olmasın diye bazı noktalarda susuyorsak kimse bunu farklı algılamasın" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili davanın Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda bizim için çok önemli olan bir dava yürütülmekte. Dava 2011 yılında Malatya'ya geldi. Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) tespit etmiş olduğu eksiklikler, cumhuriyet savcılığının soruşturulması üzerine Malatya'ya geldi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı ciddi bir soruşturma yürütmekte. Ama Ocak 2011 yılında DDK birçok işleminde Başbakanlık tarafından yapılması gerektiği noktasında Başbakanlık müfettişliğine havale etti. Bugüne kadar Başbakanlık müfettişliğince hiçbir işlem yapılmadı. Muhsin Yazıcıoğlu'na sahip çıkmak, Sivas'a gidip de Muhsin kardeşim demekle, Yazıcıoğlu'nun annesinin elini öpmekle olmuyor Sayın Başbakan. Samsun'da bir milletvekiline tokat atıldı. Akabinde ise il emniyet müdürü, il valisi görevden alındı. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını 3 gün dağda yatıran vali ve emniyet müdürü neden görevden alınmadı. Bilakis bunlar görevlerinde yükseltildi, terfi ettirildi. Dönemin Maraş Valisi Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na getirildi ve bugün de Karadağ Büyükelçisi yapıldı. Yine bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ciddi ihmalleri olmasına rağmen, şu anda üç tane mensubunun tutuklu olmasına rağmen tek bürokrat soruşturma geçirmedi. Biz BBP olarak, Alperenler olarak başından beri hukuk içinde kalacağımızı ifade etmek istiyoruz ve hukuk içinde kalarak bu meseleyi çözeceğimizi ifade ediyorum. Biz rahmetlinin hatırasına saygısızlık olmasın diye bazı noktalarda susuyorsak kimse bunu farklı algılamasın. Bizler bu davanın sonuna kadar peşinde olacağız. Bu dava milletin meselesidir. Bizler Eşref Bitlis'lerin, Turgut Özal'ların, Adnan Kahveci'lerin olaylarının aydınlatılmasını istiyoruz. İnşallah Muhsin Yazıcıoğlu davası da bir ilk olarak, hukuk içinde kalarak bu meseleyi sonuna kadar götürüp çözeceğimizi ilan etmek istiyorum"

dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı Muhsin Yazıcıoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title