Haberler

Baltayı fena taşa vurdu! Seçimden zaferle çıkan CHP'liler, Babacan'ın bu videosunu paylaşıyor

Güncelleme:

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 37,47 oy oranı ile 1977 seçimlerinde aldığı yüzde 41,38 oy oranıyla 47 yıl sonra sandıktan birinci parti olarak çıktı. Gelen bu seçim başarısı sonrası DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın "CHP kendi başına herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü? Yerel seçim geliyor. Hadi İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkarıp kazansınlar" şeklindeki sözleri yeniden gündem oldu.

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre; yüzde 37,74 oy oranı ile 17 milyon 345 bin 876 oy alarak, 47 yıl sonra birinci parti oldu. Gelen bu seçim başarısı sonrası DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "CHP tek başına seçim kazanamaz" şeklindeki sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

"SİZ HAYAL Mİ GÖRÜYORSUNUZ?"

Babacan, seçimden önce konuk olduğu bir programda "esi çok çıkanlara soruyorum; CHP, bugün Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü? Ya siz hayal mi görüyorsunuz? Bu ülke öyle bir ülke mi? Birlikteliklerle ancak bu iş olur. İşte yerel seçim geliyor. Hadi İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkarıp kazansınlar" ifadelerini kullanmıştı.

CHP 47 YIL SONRA BİRİNCİ

5 Haziran 1977'de yapılan genel seçimlerde Bülent Ecevit liderliğindeki CHP yüzde 41,38 oy oranına ulaşarak sandıktan birinci parti olarak çıkmıştı. Süleyman Demirel liderliğindeki Adalet Partisi ise yüzde 36,89 oy oranı ile ikinci parti olmuştu. Bu seçimlerden 47 yıl sonra CHP ilk defa Türkiye'de birinci parti oldu. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre; CHP 17 milyon 345 bin 876 oy ve yüzde 37,74 oy oranı ile birinci parti oldu.

3 PARTİYE 38 SANDALYE VERİLMİŞTİ

14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10, Demokrat Parti ise 3 milletvekili kazanmıştı. O dönem CHP Genel Başkanı olan Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi büyük tepki çekmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Deva Partisi Ali Babacan İstanbul Ankara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

sade vatandaş:

chp genel seçimlere ittifak yapmadan tek başına kılıçtaroğluda olmadan girseydi sonuç çok daha farklı olurdu

432
65
yanıtYanıtla
mstfa Uygr:

İstanbul Ankara,Adana Mersinde ittifak yaptilar DEM parti ile de seçimi etkileyen faktör DEM değil asıl milletin tepkisiydi.

261
33
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kılıçdaroğlu sayesinde TBMM ye giren ve son seçimde varlık gösteremeyen , %1 in altında dahi oyları sayılmayan partilerin milletvekilleri vekillikten istifa etmeliler ve bizim vergilerimizden aldıkları maaşlarını da iade etmeliler. Yani ülkem ve vatandaşıma hiçbir faydası dokunmayan kişiler hemen istifa edip TBMM yi terk etmeliler.. Boşa ödeme yapılmamalı...

254
10
yanıtYanıtla
Ers:

En büyük ihaneti bay kemal yaptı hem bunları vekli yaptırdı hemde kendisi anketlerde bile en altta olmasına ragmen ortaya cıktı ben aday olacam dedi sonuc bu mansur yada ekrem olsaydı bugunkü sonucun aynısı olurdu

yanıt115
yanıt14
ibrahim eren:

Adam yalan söylememiş. Genel seçimde istanbulda %10 oy alan hdp bu seçimde %2 aldı. Nerede %8??

140
47
yanıtYanıtla
Metehan Eryilmaz:

8 puan düşelim senin için gene birinci :)

yanıt118
yanıt29
nnnnn:

Aynen ibrahim bey çok haklısın yüzde 10 üzerinde oyu vardı dem in normalde. Buna sandığa gitmeyen akpliler, intikam almak isteyen Yrp liler de ekleyince chp ye 15 oran yazar en az. tek başına değil yani asla.

yanıt82
yanıt25
bombo linni:

kemal dedeyi sağlam kandırdınız ????

159
7
yanıtYanıtla
Sami İşgören:

maymun gözünü açtı guzum, iha,siha düşmanı babacan, mama yok sana boşuna çırpınma.

58
8
yanıtYanıtla
Hakan Tellioğlu:

Sana iyilik yapanda kabahat

62
4
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title