Haberler

Kullandığı teknik ifadeler nedeniyle gündem olan Bakan Nebati'den eleştirilere yanıt: Epistemoloji bilmeyeceksem nasıl doçent oldum

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen hafta katıldığı "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi"nde 'heterodoks yaklaşım', 'epistemolojik bir kopuş' gibi kullandığı ifadeler nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Bakan Nebati, dün akşam katıldığı bir televizyon programında eleştirilere "Ben hem alaylı hem mektepliyim. O sözler akademik bir toplantıda söylendi, ben akademisyenim." sözleriyle yanıt verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen hafta düzenlenen Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Kullandığı teknik ifadeler nedeniyle gündem olan Bakan Nebati'den eleştirilere yanıt: Epistemoloji bilmeyeceksem nasıl doçent oldum

"BEN DOÇENT DOKTOR NUREDDİN NEBATİYİM"

Gündem olan Bakan Nebati'nin bu konuşması, muhalefet ve ekonomistler tarafından da eleştirildi. Bakan Nebati, dün akşam katıldığı CNN Türk programında kendisine yöneltilen bu eleştirilere cevap verdi. Bakan Nureddin Nebati, "Ben hem alaylı hem mektepliyim. O sözler akademik bir toplantıda söylendi. Ben Doçent Doktor Nureddin Nebati'yim. Epistemoloji bilmeyeceksem nasıl doçent oldum ben. Türkiye'de akademiyi bu hale getirenlere yazıklar olsun. Ama bir bilim adamı bilim adamı gibi davranacak" dedi.

"EPİSTEMOLOJİNİN NE OLDUĞUNU BİLMEYECEKSEM NASIL DOÇENT OLDUM"

Bakan Nebati, kendisini eleştiren akademisyenlere "Ekonomi doktoru ama neoklasikten, epistomolojiden anlamıyor. Ben siyaset bilimi ve kamu yönetimi uzmanıyım. Epistemolojinin ne olduğunu bilmeyeceksem zaten nasıl doçent oldum." şeklinde cevap verdi. Bilimsel bir toplantıda konuştuğunu hatırlatan Bakan Nureddin Nebati, "Akademisyenle akademisyenin anlayacağı, gazeteciyle gazetecinin anlayabileceği bir dille konuşurum. Bu bir usuldür." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Nureddin Nebati Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (1)

Klm :

Sayın bakan sonuçta konuşmalarınız haber içeriği olduğu İÇİN okuyor dinliyor yazılı ve görsel basından peki soruyorum Toplum kamuoyunda bu dili bilen var mı. İşte sizlerin sözlerden ileri bir bakışınız. Yok .Avukat Hukuk dilinde değil müvekkil anlayacağı dilde konuşur..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title