Haberler

Bakan Davutoğlu'nun Safranbolu Gezisi

KARABÜK (İHA) – Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ailesiyle birlikte geldiği Karabük'te Safranbolu'nun çarşı bölgesinde gezdi.

KARABÜK (İHA) – Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ailesiyle birlikte geldiği Karabük'te Safranbolu'nun çarşı bölgesinde gezdi. Bakan Davutoğlu, gezisi sırasında, Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı, Başbakan, BM ve bazı mevkidaşları ile telefonla görüşmesi yaptığı öğrenildi.

Akşam saatlerinde eşi Sare Davutoğlu ve çocuklarıyla Safranbolu'nun tarihi çarşı bölgesine gelen Bakan Davutoğlu'nu Kazadağlı Meydanı'nda Karabük Valisi İzzettin Küçük, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy karşıladı. Tarihi Belediye binasına kadar gezen ve burada bir süre dış politika ile ilgili özel bir telefon görüşmesi yapan Bakan Davutoğlu, daha sonra tarihi Cinci hanını gezdi. Tarihi Safranbolu sokaklarında vatandaşlarla tokalaşarak hatıra fotoğraf çektiren Bakan Davutoğlu kendisine ikram edilen Safranbolu lokumlarının da tadına baktı.

Akşam namazı için Köprülü Mehmet Paşa Cami'ne geçen Bakan Davutoğlu'na cami avlusunda bulunan güneş saati ile ilgili bilgiler verildi. Güneş saati, tarihi cami ve Safranbolu hakkında Bakan Davutoğlu'na bilgiler veren Tarihçi - Yazar Aytekin Kuş için Safranbolu Belediye Başkanlığı ile Karabük Milletvekilliği görevinde bulunan ve şuan Kalkınma Bakan Yardımcısı olan Mehmet Ceylan, "Eksik olmasın siyaseten bana muhalefetti" dedi. Bunun üzerine Kuş, Bakan Davutoğlu'na 'Muhalefetin riski yok' cevabını verince Davutoğlu, esprili bir şekilde, "Çok doğru söylüyorsunuz, risk yok. İktidar olduğunuz zaman uyku yok. Her an bir şey düşünmek zorundasınız. Güneş saatinin bile doğru gösterip göstermemesi bile size bağlı. Muhalefet olunca kolay konuşmak" dedi.

Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra Arasna çarşısı içersinde üzüm bağları altında tarihi boncuk kafede çay içerek Türk halk müziği dinledi. Bakan Davutoğlu'na burada Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından tarihi kent ile ilgili yazılmış araştırma kitapları hediye edilirken, Karabük Valisi İzzettin Küçük'te yemeni hediye etti.

Davutoğlu eşi ile birlikte çay ve müzik dinleti sonrası kafenin yanında bulunan yemenici ustası Erhan Başkaya'yı ziyaret etti. Başkaya, Davutoğlu'na BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve Cumhur Başkanı Abdullah Gül'e yemeni hediye ettiği belirterek mesleğin yaşatılması gerektiğini söyledi. Bakan Davutoğlu, eşinin babasının ve kendi babasının da yemeni ustaları olduğunu söyleyerek Başkaya'ya teşekkür etti.

Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra 1779 yılında Kazadağlı Mehmet Ağa tarafından yaptırılan ve daha sonra 1930 yılında özel şahıslara satılan ve son olarak 1975 yılında Müezzinoğlu ailesi tarafından Safranbolu Belediyesine bağışlanan 234 yıllık Kazdağlıoğlu camiinde inceleme yaptıktan sonra Safran Konağa akşam yemeğine geçti.

Bakan Davutoğlu, yarın ülke ve dünya gündemi ile ilgili partililere ve halka konferans verdikten sonra Karabük Valiliğini ziyaret edecek. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Davutoğlu Necdet Aksoy Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title