Haberler

Bahçeli'nin ittifak çağrısı sonrası gözler İYİ Parti'nin pazartesi günü yapacağı toplantıya çevrildi

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'ye ittifak çağrısında bulunması Ankara'da büyük ses getirdi. İYİ Parti'den bazı isimlerin olumsuz yanıtlar vermesine rağmen gözler partinin pazartesi günü yapacağı başkanlık divanı toplantısına çevrildi. Parti yöneticilerinin bir araya geleceği toplantıda Bahçeli'nin çağrısının da masaya yatırılacağı ve Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun da konuya ilişkin bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin İyi Parti'ye ittifak çağrısını yayımladı. Mesajda, "Sayın Genel Başkanımız İyi Parti'ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar. Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadeleri yer aldı. Bahçeli'nin çağrısına İyi Parti'nin nasıl bir yanıt vereceği merak konusu olurken, gözler pazartesi günü yapılacak başkanlık divanı toplantısına çevrildi. Konunun bu zirvede masaya yatırılacağı ve toplantı sonrasında İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun çağrıya ilişkin bir açıklama yapacağı öğrenildi.

MHP'DEN İYİ PARTİ'YE İTTİFAK ÇAĞRISI

2019 yerel seçimlerinde ve 14 Mayıs'taki genel seçimlerde CHP ile Millet İttifakı'nın ana paydaşı olan İYİ Parti'nin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu. CHP ile yeni bir ittifaka sıcak bakmayan İYİ Parti'ye MHP'den davet geldi.

"YEREL İKTİDARDA KOMŞU OLALIM ÜLKE HAYRINA"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CNN Türk'ten Hande Fırat'a Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik mesajını gönderdi. Mesajda, Bahçeli, İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak çağrısı yaptı. Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Sayın Genel Başkanımız, 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız sizlere hürmetlerini sunarak İYİ Parti'ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar. 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına."

GÖZLER PAZARTESİ YAPILACAK TOPLANTIDA

Bahçeli'nin bu açıklamasının ardından gözler İYİ Parti'den yapılacak açıklamaya çevrildi. İYİ Parti'de pazartesi günü Başkanlık Divanı toplanacak. Parti yöneticilerinin bir araya geleceği toplantıda, MHP'den gelen açıklama da masaya yatırılacak.

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILACAK

Toplantının ardından Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu bir açıklama yapacak. Bu açıklamayla birlikte, Bahçeli'nin İYİ Parti'nin yaptığı çağrıyla ilgili partinin ilk tepkisinin öğrenilmesi bekleniyor.

İYİ PARTİLİ İSİMLERDEN TEPKİLER GECİKMEDİ

Öte yandan partiden Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklamalar da geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın, "Devlet Bey üçüncü bir yol çağrısı yapıyorsa, yani milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa, biz zaten oradayız. Buyursun gelsin." açıklamasını yaptı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Devlet Bahçeli İYİ Parti Ankara MHP Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500

Yorumlar (8)

Hüseyin Kılıç:

Hdp davet etseydi koşa koşa giderlerdi iyi parti ne anlar milliyetçilikten vatan kavramından

67
77
yanıtYanıtla
corci:

vallahi artık kim, kimle beraber umurumda değil, bunların halkın dertleriyle alakaları yok, herkes kesesini doldurma derdine düşmüş ne yazık ki. Bütün partiler aynı.

92
2
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

AYNEN ÖYLE MALESEF..

yanıt12
yanıt1
Yunus Deliorman :

HDP lilerin bizim sayemizde oturdunuz o koltuğa lafını duymaktan iyidir

42
18
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

kabul etmezler.. iyi parti ayrı mehape ayrı.

35
7
yanıtYanıtla
kagan soylu:

Liderin emrinden çıkmayın 6 olur 7 olur Devlet Bahçeli ne derse o olur

19
13
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

ağaya sormuşlar senin ağalığın ne zaman biter diye, demiş sizin eşşekliğiniz ne zaman biterse, bu ülke bunlara kaldıysa vay halimize, fakir fukaranin, emekli ve asgari ücretlinin Allah yardımcısı olsun

21
6
yanıtYanıtla
Quantum:

Defalarca kez terör örgütleriyle kol kola, işbirliği yapıyo diye suçladığın, başkanınada proje, figüran dediğin bi partiye iş birliği teklif etmek? Sorsan dürüst ve ilkeli siyaset yapıyoruz derler

20
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title