Haberler

Bagram Hava Üssü'nü teslim alan Afgan komutan İHA'ya konuştuTuğgeneral Mir Asadullah Kohistani: "Bagram Üssü'nde aktif bir radar sistemi de kaldı"

Güncelleme:

- Bagram Hava Üssü'nü teslim alan Afgan komutan İHA'ya konuştu Tuğgeneral Mir Asadullah Kohistani: "Bagram Üssü'nde aktif bir radar sistemi de kaldı" Afganistan'da ABD askerlerinin ayrıldığı Bagram Hava Üssü'nü teslim alan Tuğgeneral Mir Asadullah Kohistani, "Bagram Üssü'nde lojistik...

- Bagram Hava Üssü'nü teslim alan Afgan komutan İHA'ya konuştu

Tuğgeneral Mir Asadullah Kohistani:

"Bagram Üssü'nde aktif bir radar sistemi de kaldı"

KABİL - Afganistan'da ABD askerlerinin ayrıldığı Bagram Hava Üssü'nü teslim alan Tuğgeneral Mir Asadullah Kohistani, "Bagram Üssü'nde lojistik ekipmanlar, askeri ve sivil araçlar kaldı. Askeri ya da sivil amaçlı kullanım için birkaç bina var. Aktif bir radar sistemi de kaldı" dedi.

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Fawad Aman, 2 Temmuz'da yaptığı açıklamada tüm ABD ve NATO güçlerinin Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında yer alan Bagram Askeri Hava Üssü'nü tahliye ettiğini duyurmuştu. ABD'nin ülkedeki en büyük üssünü Afgan hükümet birliklerine teslim ettiğini bildiren Aman, "Tüm koalisyon ve ABD birlikleri dün gece saatlerinde Bagram Hava Üssü'nden ayrıldı. Üs, Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Kuvvetleri'ne devredildi. ANDSF, üssü koruyacak ve terörle mücadelede kullanacak" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından Afgan makamlarının ABD'li askerlerinin sessizce üssü terk ettiklerini açıklaması gözleri bir kez daha Bagram Hava Üssü'ne çevirdi.

Üssü teslim alan Tuğgeneral Mir Asadullah Kohistani, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bagram Üssü'nde lojistik ekipmanlar, askeri ve sivil araçlar kaldı. Savunma Bakanlığı tarafından organize olacak. Çok modern bir hastane, tüm eşyalarıyla hem de yakıt depoları kaldı. Bunların yanı sıra askeri ya da sivil amaçlı kullanım için birkaç bina var. Aktif bir radar sistemi de kaldı" ifadelerini kullandı.

"Üsse 2 bin Afgan gücü yerleşti"

Bagram Üssü'nde görev yapan Afgan subayı Azizullah ise, "Bagram Üssü için herhangi bir tehdit yok, yaklaşık 2 bin Afgan güvenlik gücü yerleşti ve güvenliğini sağlıyor. Herhangi bir tehdit yok, olması durumunda da karşılık vermeye hazırız" dedi.

Bagram Üssü, ABD için "teröre karşı mücadele" sembolü, Taliban için bir "işkence merkezi" ve üsse lojistik destek sağlayan yüzlerce Afgan vatandaşı için "gelir kaynağı" olarak görülüyor. ABD Başkanı Biden, 14 Nisan'da ABD'nin 1 Mayıs'tan itibaren Afganistan'dan çekilmeye başlayacağını ve sürecin Dünya Ticaret Merkezi, İkiz Kuleler ve Pentagon'a yönelik terör saldırılarının 20. yıl dönümü olan 11 Eylül'e kadar tamamlanacağını duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Afganistan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title