Haberler

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç ile görüştü

Güncelleme:

- Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç ile görüştü Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

- Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç ile görüştü

BAKÜ - Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi. Kılıç ve heyeti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilmesinin ardından Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile bir araya geldi.

Görüşmeye, Dışişleri ve Parlamentolararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Samed Seyidov, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri Derya Bakbak, Ahmet Kamil Erozan, İsmail Özdemir, Utku Çakırözer ve Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral da katıldı.

Gafarova'dan şehit olan askerler için taziye

Bitlis'te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Gafarova, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sürekli geliştiğini ve dünyada Azerbaycan ve Türkiye kadar birbirine yakın hiçbir ülkenin olmadığını vurguladı.

Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan parlamentolarının Dışişleri Komisyonları arasında üçlü formatta işbirliğinin önemine dikkat çeken Gafarova, bölgesel formatta düzenlenen toplantıların önemli olduğunu belirtti.

Kılıç ise, Azerbaycan'da 44 gün süren savaşı yakından takip ettiklerini ve Azerbaycan'ın galibiyetine sevindiklerini kaydederek, Türkiye'nin Azerbaycan'la aynı hisleri yaşadığını belirtti. Kılıç başkanlığındaki heyet, Bakü temasları kapsamında yarın Haydar Aliyev'in mezarı ile Azerbaycan ve Türk Şehitliklerini ziyaret edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu İlham Aliyev Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title