Haberler

Prof. Dr. İzzet Özgenç'in OHAL çıkışına ilk tepki Akşener'den geldi: Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın

Güncelleme:

AK Parti iktidarı döneminde hazırlanan reform yasalarının mimarlarından ünlü hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" yorumunda bulundu. Özgenç'in bu açıklamalarına İYİ Parti lideri Meral Akşener'den yorum geldi. Akşener, "Bu Türkiye'nin iflas etmesine sebep olur. Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın" dedi.

Türkiye'de hukuk alanındaki faaliyetleriyle tanınan Prof. Dr. İzzet Özgenç, OHAL paylaşımıyla bir anda gündeme oturdu. Özgenç, "Kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilânına toplum olarak hazırlıklı olmamız gerekir" yorumunda bulundu.

KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

Prof. Dr. Özgenç'in açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu. Özgenç'in sözleriyle ilgili başta Twitter olmak üzere sosyal medyada çok sayıda paylaşıma imza atıldı.

TARTIŞMALARA AKŞENER DE KATILDI

Hukukçu Özgenç'in OHAL açıklamalarıyla ilgili İYİ Parti lideri Meral Akşener'den de dikkat çeken sözler geldi. Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada Özgenç'in hukuk alanında etkili bir isim olduğunu ve sözlerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN HUKUKİ SİSTEMİNDE ETKİLİ BİR HOCA"

İYİ Parti lideri Akşener'in sözlerinin devamı şu şekilde: "Bugün itibarıyla dış güçleri iki günlük bir süre için kenara koymuşlar. Bunu yorumlarsak eğer, iki görüş geldi dünden itibaren hepimizin önüne: Birincisi Japon bankasının raporu, ikincisi İzzet Özgenç hocanın yorumu... İzzet Özgenç hocamız aynı zamanda hukuk profesörüdür. Türkiye'nin hukuki sisteminde çok etkili bir hocadır. 'OHAL ilan edilebilir' diye bir kavram var.

"HERKESİ CİDDİYETE DAVET EDİYORUM"

Dış güçler işi bırakılmış bir kenara ve iç güçlere gelmiş iş... İç güçler denildiği zaman, İzzet Hoca'nın tarifi üzerinden bakarsak sermaye kontrolünden başlayarak bankadaki vatandaşın dolar mevduat hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği gibi bir endişe yaratır, ki bu Türkiye'nin gerçekten çok çok zor duruma, iflas etmesine sebep olur. Bu konuda da herkesi ciddiyete davet ediyorum. Sakın ha böyle bir el uzatma olmasın!"

Kaynak: Haberler.com / Politika

Meral Akşener Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500

Yorumlar (5)

ender türk :

türkçe açıklaması : biz öööle kolay kolay gitmeyiz.

9078
13
yanıtYanıtla
Murat Arslan:

Beceriksizliginize birde böyle birşey ekleyerek çıtayı dahada yükseltin.

102
13
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Hükümet OHAL ilan edeceğine istifa etsin. Bak hükümet istifa ettigi gun dolar dip yapar emin olun.

76
29
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Her şeyde dışa bağımlı olduk. Kurumlara güven kalmadı. Onlar düzelmeden hiç bir şey düzelmez.

41
12
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Dolara görede Artmadıki fiyatlar aha fazla artı hükümet o aradaki artışın nedenini bulmalı yğ şeker süt peynit gibi temel ijtiyac ürünlerini baz alıp dolardan bile gffazla artışın nedenini bulmalıdır bulamıyorsada derhal görevi brtakmalıdır herkes yiyicimi arada calışaN KİMSE CIKMAYACAKMI VCATANDAŞI PERİŞAN ETTİNİZ

44
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title