Haberler

Ömer Çelik'ten Netanyahu'ya tepki: Katillerin hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhine sözlerine tepki göstererek Netanyahu yönetiminin ve katliam şebekesinin açıklamalarının yok hükmünde olduğunu vurguladı. Çelik, "Katillerin hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı bir programda, "Netanyahu ve yönetimi, Gazze'de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler, Mussolini ve Stalin'in yanına ekletmişlerdir." sözleri üzerine sosyal medya paylaşımıyla Türkiye ve Erdoğan hakkında eleştirel ifadeler kullanan Netanyahu'ya AK Parti Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi.

"NETANYAHU'NUN TÜRKİYE ALEYHİNE AÇIKLAMALARI YOK HÜKMÜNDE"

Çelik, paylaşımında " İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçları her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Katillerin hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullanarak "Masum insanların hayatını topluca hedef alan Netanyahu yönetiminin ve katliam şebekesinin, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine yaptığı açıklamalar yok hükmündedir." dedi.

Küresel vicdanın, Netanyahu yönetiminin bölge ve dünya barışı için oluşturduğu tehdidi lanetlediğinin altını çizen Ömer Çelik, şunları kaydetti:

" İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçları her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Katillerin hesap vermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye, Orta Doğu'da adil ve kalıcı barıştan yanadır, iki devletli çözümü ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni desteklemektedir. İsrail'de iktidarda olan mevcut Netanyahu hükümeti ise en temel insan haklarını ve uluslararası hukuku yok sayan ve Filistinlilere yönelik vahşi saldırganlığı dolayısıyla 'soykırım' suçlamalarına muhatap olmuş bir yönetimdir."

Kaynak: AA / Politika

Ömer Çelik AK Parti Türkiye İsrail Politika Haberler

500

Yorumlar (5)

İlhan Fırat:

Tam olarak nerede nasıl mücadele ediyorsunuz ?

20
0
yanıtYanıtla
Vakkas Şahan:

Bu kadar çiddi işeniz ilk önce İsrail’e giden gemileri durdurunda millet inansın işiniz gücünüz laf cambazlığı

19
0
yanıtYanıtla
Yakup SGZ:

Artık hiç inandırıcı gelmiyor bu laflar Önce bi ticareti durdurun İncirliği küreciği kapatın öyle konuşun Bu danışıklı dövüş bence

15
0
yanıtYanıtla
oturan:

icaret yaparak mı mücadele ediyorsun ihracat ithalat israile rekor kırıyor. siz gerçekten aklınızı yemişsiniz. milleti de keriz sanıyorsunuz.

8
0
yanıtYanıtla
kerim yaman:

safi rüzgarlar ne ihracat ne ithalat daha bitanesini kesemediler mahkemeye bile afrika verdi bunların işi gücü kınamak ve reklam yapmak.

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title