Haberler

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok oldu

Güncelleme:

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti'nin merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamayla Ankara adaylarının Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olduğunu resmen açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerine aylar kala AK Parti'nin başkent Ankara için çıkaracağı aday merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün katıldığı aday tanıtım toplantısında milyonların merakını giderdi. Erdoğan, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olduğunu resmen duyurdu.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok oldu

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına lâyık görüldü. Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi`nde ders verme yetkisiyle "Profesör" oldu.

28 YAŞINDA MHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI OLDU

Asıl mesleği avukatlık olan Altınok'un siyasi hayatı, Ülkü Ocakları'nda başladı. 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, daha sonra MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra 28 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

2004 YILINDA KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında içerisinde bulunduğu AK Parti'den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019'da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Turgut Altınok, evli olup iki kız, iki erkek çocuk babasıdır.

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok oldu

İbrahim Çelik
Haberler.com - Politika

Turgut Altınok AK Parti Keçiören Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri?
500

Yorumlar (32)

mardinli yiğit:

kaybedecek boşuna uğraşmasın

224
105
yanıtYanıtla
Arslaner:

Geçen seçimi hdp, iyi parti ile kazandı bu seçimde biraz zor bakıp göreceğiz.

yanıt22
yanıt34
sivri:

bu mu dişli rakipmiş mansur başkan bunu sulu dereye götürür 100 kere susuz getirir

201
86
yanıtYanıtla
Vatansever:

31 Mart akşamı bekle izle ve gör

yanıt8
yanıt5
Seçilmiş kişi:

Turgut kazanırdı ama emekli zammı tüm dengeleri bozacak.

154
68
yanıtYanıtla
Bükücü:

Ankara'da Mansur Yavaş'ı karşısına aday olarak devirecek tek kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır başkası kazanamaz

87
78
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Birine ağır top, bir diğerine dişli haaa? Yav bazı kelimelerin iptal edilmesi gerekliliği çoktan geldi be.

73
27
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Sevgili Dinozor parki açıp yanına Transformers park açar mı?

64
27
yanıtYanıtla
mehmet:

aaa diğerlerinde diş yokmuymuş!!!

67
24
yanıtYanıtla
Vatansever:

Diğerleri başka dişini geçirecek

yanıt5
yanıt2
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title