Haberler

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

Güncelleme:

AK Parti'nin "Ağabeyleri" olarak bilinen Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, son toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bürokrasinin siyaseti yeniden ele geçirmeye başladığı uyarısında bulundu. Partideki ekipleşmelerin de gündeme geldiği toplantıda "Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz" görüşü de dile getirildi.

31 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranında gözle görülür bir seviyede düşüş yaşayan AK Parti'de "Değişim" sesleri uzun zamandır yükseliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yönde adımlar atılacağını pek çok kez dile getirdi. Kongre süreci öncesi, iki istişare toplantısı yapacak olan AK Parti, hafta sonu kampa girmeye hazırlanıyor. 31 Mayıs, 1-2 Haziran tarihlerinde Kızılcahamam'da yapılacak kampa milletvekili ve genel merkez yönetimi katılacak. AK Parti'nin izleyeceği yol haritası belirlenecek.

Gözler yapılacak istişare toplantılarından çıkacak kararlara çevrilmişken geçtiğimiz günlerde seçim sonuçlarının analiz edildiği istişare kurulu toplantısında, "AK Parti'nin Ağabeyleri" olarak nitelendirilen Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a önemli tavsiyelerde bulundu.

"BÜROKRASİ SİYASETİ TESLİM ALMAYA BAŞLADI" UYARISI

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; bazı kurul üyeleri, AK Parti'nin bürokratik oligarşi ile mücadele ederek bugünlere geldiğini, fakat son dönemde bürokrasinin siyaseti teslim almaya başladığına dikkati çekti. Toplantıda "Parti de bürokrasiye göre hareket ediyor. Mesela, kanuni düzenlemeler bile, siyasetin bakış açısı ile değil bürokrasinin taleplerine göre yapılıyor. 'Toplumdaki karşılığı nedir bunun', 'Vatandaştaki etkisi ne olacak' gibi bu konular dikkate alınmıyor. Siyaset ön plana çıkarılmalı" değerlendirmesi yapıldı.

PARTİ İÇİNDE EKİPLEŞMELER BAŞLADIĞI VURGULANDI

AK Parti içinde bir süredir yaşanan ekipleşmenin de vurgulandığı toplantıda "Partide farklı bir yapı oluşmaya başladı. 'Şunun adamı, bunun adamı' diye bir şey yoktu. Şimdi ise teşkilatlar dâhil parti içinde ekipleşmeler başladı" görüşü dile getirildi. AK Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesine yönelik tartışmalar ise "AK Parti'nin kuruluş aşamasındaki ayarlar ile bugünün şartları farklı" şeklinde değerlendirildi.

"DEĞİŞİM OLACAKSA GECİKTİRİLMEMELİ"

Kurul üyelerinden bazıları "Değişim olacaksa bu geciktirilmemeli, zamanlaması önemli. Fazla bekletilirse de sıkıntı olur. Sonuç alınamaz" dedi. Toplantıda şu görüşler dile getirildi: 1989 seçimleri ile bugünkü seçimleri aynı düzlemde değerlendirilmez. O günkü CHP ile bugünkü CHP aynı değil. Seçim sonuçlarını değerlendirirken, seçmen sosyolojisini de dikkate almamız lazım. Biz hata yapmış olabiliriz, eksiğimiz olabilir ama, bu insanlar hangi saiklerle CHP'ye oy verdi? Asıl buna bakılması lazım. CHP, 1989 şartlarından farklı olarak daha merkezde yer aldı. Kent Lokantalarına yönelik seçim sürecinde çok tartışma oldu ama bu yöntem aslında bizim kullandığımız bir yöntemdi. Bunları iyi analiz etmek lazım.

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Yüksek İstişare Kurulu Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Siyaset 3.Sayfa Politika Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (17)

Hakan Ucan:

Ağabeyler , paşabeyler hepiniz bir dahaki seçimde yolcusunuz . En büyük AĞA HALKTIR . BÜYÜK AĞA NE DERSE O

413
76
yanıtYanıtla
Ali Damcı:

DEĞİŞ DEGİSİM

170
23
yanıtYanıtla
A B:

Hayret ettiğim bu güne gelene kadar nasıl böyle bir vurdumduymazlık oldu ?

158
11
yanıtYanıtla
Mehmet Varol:

Binali beyde orada

yanıt53
yanıt5
AZİZ ERCAN ÇELİKLİ:

Değişim en tepeden başlamalı..

119
23
yanıtYanıtla
Allahın Kulu:

Uyarsa ne olacak? Şahıs eski futbolcu KAPASİTESİ BELLİ! Binek otosuna yük kamyonu yapmanın bir anlamı yok...

89
21
yanıtYanıtla
Quantum:

Mayıs seçiminin akşamı sığınmacılar sokaklarda tur atıp zafer işaretleri yapıyodu. O anları unutmak mümkün değil ama bi dahaki sefere kısmetse o turu bu ülkenin gerçek sahipleri atıcak

86
13
yanıtYanıtla
Mehmett:

İlk önce Yusuf Tekin i göndersinler

68
7
yanıtYanıtla
Ramazan Budak:

Ertuğrul'da da Aksaçlılar uyardıydı Ertuğrul'u :)

51
7
yanıtYanıtla
Kara:

Akpartiler yoldan çıktı yeni dönemde erime devam edip Türkiye'de %2'lik siyasi partiler arasında yerini alacak.

42
5
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title