Haberler

AK Parti'li Aydemir: "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum"

Güncelleme:

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bugünkü siyasi vasatta şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katillerine kucak açan bir zemin bulunduğunu belirterek, "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bugünkü siyasi vasatta şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katillerine kucak açan bir zemin bulunduğunu belirterek, "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, 6 yıl önce İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında, görevi başındayken, terör örgütü DHKP-C üyelerince şehit edildiğini anımsattı.

Kiraz'ın, vatan için can veren özel bir isim olduğunu belirten Aydemir, "Bugünkü siyasi vasatta şehidimizin katillerine kucak açan bir zemin var. Bundan dolayı tüm vatanseverlerin yüreğinde büyük bir ıstırap oluşuyor. Savcı Kiraz'ın babası 'Bir Mehmet Selim Kiraz ölür, bin doğar' diyor. Ancak yürek sızlatan, acıtan gelişmelere de itirazımız var. DHKP-C'lilere karşı müsamahakar, hami pozisyonu alan siyasetçiler var." diye konuştu.

Aydemir, terör örgütü PKK'yı koruyanları ve DHKP-C'ye muhabbet besleyenleri, Türk milletinin iyi bildiğini söyledi.

İbrahim Aydemir, "Savcı Kiraz'ın ruhunu muazzep kılanları lanetliyorum. Onun katillerini şu Meclis'e getirip basın toplantıları yaptıranlar oldu. Onları lanetliyorum. Dünya döndükçe şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adı var olacaktır. Hukuk camiamıza bu vesileyle tekrardan başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Siyasi zeminde bulunan kişilerin, konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Aydemir, dün bir siyasi liderin, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik "karaktersizlik" izafesinde bulunduğunu anımsatarak, bunun kabul edilebilir bir dil olmadığını dile getirdi.

Millet adına siyaset yapanların, üsluplarına dikkat etmesinin önemli olduğunu belirten Aydemir, "Cumhurbaşkanlığı makamına göz dikiyorsunuz ama o makam için 'karaktersiz' nitelemesi yapıyorsunuz. Cumhur demek, halk demek. Siz halka mı karaktersiz demeye çalışıyorsunuz? Böyle bir dil olabilir mi? Bunu şiddetle, nefretle kınıyorum. Dolayısıyla kullanılan dile dikkat etmek lazım. Millet hafızası bunları unutmuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Selim Kiraz AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title