Haberler

AK Parti heyeti bugün programındaki ifadeler nedeniyle tartışma yaratan HÜDA-Par'ı ziyaret edecek

Güncelleme:

Parti programındaki ifadeler nedeniyle Cumhur İttifakı'na katılmak için yapılan görüşmeleri büyük tartışmalara konu olan HÜDA-PAR Genel Merkezi'ni bugün AK Partili kurmaylar ziyaret edecek. AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un, seçimde cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteleyeceklerini açıklayan HÜDA-PAR'lı yöneticilerle yapacağı görüşmenin ardından basına açıklama yapılacak.

Türkiye seçimlere doğru giderken ittifaklarda saflarını sıklaştırma hamlelerine devam ediyor. Bu kapsamda HÜDA-PAR 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı almıştı.

İTTİFAK İDDİALARI BÜYÜK TARTIŞMA YARATTI

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Başkanlık divanı toplantısında il ve ilçe teşkilatlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık. Parlamento seçimleriyle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor" açıklamasında bulunurken, HÜDA-PAR'ın parti programındaki ifadeler nedeniyle Cumhur İttifakı'na katılımı büyük tartışmalara konu oldu.

DESTİCİ: HÜDA-PAR İTTİFAKIN İÇİNDE DEĞİL

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici dün yaptığı açıklamada "Ben şu anda HDP'lilerle tokalaşmıyorum, çünkü eli kanlı katillerle beraberler. Ama yarın bir gün PKK'yı lanetledikleri zaman tokalaşırım. Bu arada benim bildiğim HÜDA-PAR ittifakın içinde değil, sadece tek taraflı destek beyanı açıkladılar" diye konuştu.

AK PARTİ, HÜDA-PAR MERKEZİNİ ZİYARET EDECEK

Destici'nin sözleri HÜDA-PAR'ın ittifakta yer almayabileceği şeklinde yorumlanırken AK Parti heyetinden sürpriz bir görüşme hamlesi geldi. AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz bugün saat 16.00'da HÜDA-PAR Genel Merkezi'ni ziyaret edecek. Görüşmenin ardından basına açıklama yapılacak.

HÜDA-PAR İLE MHP'NİN GÖRÜŞLERİ TERS DÜŞÜYOR

Öte yandan HÜDA-PAR'ın parti programındaki bazı maddelerin Cumhur ortağı MHP ile ters düştüğünü ifade eden çok sayıda kişi gözünü Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili yapacağı yoruma çevirdi.

HÜDA-PAR'ın parti programındaki görüşlerden bazıları şöyle:

  • Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon tartışılabilmelidir.
  • Şeyh Said'in yakınlarından özür dilenmelidir
  • 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı silinmelidir.
  • Kürtçe, Türkçe ile birlikte ikinci resmi dil kabul edilmelidir.
  • Medreseler iyileştirilmeli, asli fonksiyonlarına kavuşturulmalı ve resmi statü tanınmalıdır.
  • İsimleri değiştirilen yerleşim yerlerine eski adları geri verilmelidir.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Numan Kurtulmuş Ali İhsan Yavuz AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (5)

ozkan:

Suriyeliler parti kursa bunlar kadar türk kavramına karşı çıkmaz

18
14
yanıtYanıtla
MIHTAR:

Müslüman Müslüman ile beraber.

5
6
yanıtYanıtla
corci:

kimler kimlerle beraber

7
2
yanıtYanıtla
MIHTAR:

Harika bir ittifak. MHP de nazar boncuğu olsun.

3
0
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

kıvırtmayın hdp ile eş değer bir partiyle işbirliği yapacaksınız:))

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title