Haberler

Ahmet Türk'ten "AK Parti ile görüşüyor musunuz?" sorusuna yanıt: Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis'ten isimlerle görüşüyoruz

Güncelleme:

DEM Parti'nin Mardin adayı Ahmet Türk, "AK Parti'yle görüşüyor musunuz?" sorusuna "Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis'ten isimlerle görüşüyoruz. Onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar" yanıtını verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

"CHP İSTESE DE DERİN DEVLETİ İKNA EDEMEZ"

"Kürt sorununun demokratik çözümü için diyalog gerekiyor. Bunu herkesle yapmak istiyoruz. Davamız, talebimiz barıştır. Arzumuz halkların kardeşliğidir" diyen Türk, "Ama şunu söylüyoruz CHP yapamaz. Neden? Derin devleti ikna edemez çünkü. Erdoğan isterse ki bugün bütün yetkiler, kurum ve kuruluşlar elinde, o isterse ikna edebilir. Sorunu çözebilirler. CHP istese de bütün devleti, derin devleti ikna edemez. Bunun için bu değerlendirmeyi yaptım. Sadece Erdoğan çözebilir veya çözer demedim o gücü var dedim" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'LA RESMİ BİR GÖRÜŞMEMİZ YOK"

DEM Parti'nin AK Parti ile görüşüp görüşmediğine yönelik soruya da yanıt veren Türk, "Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis'ten isimlerle görüşüyoruz, onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını da dile getiriyorlar. Ama Erdoğan'la resmi görüşmemiz yok" dedi.

"MHP'DEN KOPARLARSA ERDOĞAN İLE BİR ARAYA GELEBİLİRİZ"

Hangi isimlerle görüştükleri sorusuna "İsim veremem, bu doğru olmaz" cevabını veren Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını belirterek "MHP ile ittifakları olduğu müddetçe de bu gündeme gelmez. Ancak MHP'den koparlarsa mecburen yeni bir yol izleyecekler. (MHP ile ittifak) Bu onlar için de ağır bir yük olmaya başladı. Türk halkı da bu politikadan rahatız" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ahmet Türk DEM Parti AK Parti Mardin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Ayşegül Öztabak:

Sizinle diyalok kursun MHP den kopsun ki kopmaz oyumuz komple MHP ye olur. Vatan bir bütündür bölünemez. Kendini vatana bağlı hisseden herkes türktür

55
56
yanıtYanıtla
Firat Tas:

Mhp vatan değildir her mhp lide vatansever değildir şhow yapmayın

yanıt63
yanıt27
Perwer:

Söylediklerim seni bağlar. Vatanseverliğin Türklükle bir ilgisi yok. Türk olmayıp aynı şekilde vatanını çok seven milyonlarca vatandaş var.

yanıt38
yanıt6
Perwer:

Bu sadece senin görüşün. Kendisini vatana bağlı hisseden herkes Türk değil. Başkalarının ay diyetini sorgulamak sana düşmez, haddim de değil.

yanıt16
yanıt9
Mehmet:

Ahmo aga boşa hayal kurma...o treni kaçırdınız, reis bu kardeş kavgası dursun diye çok çaba sarfetti sizinkiler ile ilk fırsatta ihanet etti, osloyu sızdırdılar... samimi olmadığınız ortaya çıkınca reis süreci rafa kaldırıp mhpyle ortak oldu. malasef tarihi bit fırsat o dönemki sizin partinin ihaneti nedeniyle kaçtı. Belli ki partiniz bu sorunun devam etmesinden nemalanıyor ve sorun çözülsün istemiyordu o zaman...

25
20
yanıtYanıtla
ADİLCE:

Sizin umut bağladığınız chp iş birliğiniz sürdüğü sürece iktidar olamayacak. Boş hayelleri bırakıp Türkiye yasalarına bağlı siyaset yapmaya çalışın.

19
9
yanıtYanıtla
Uğur Şen:

DEM’lenmeye devam mı?

15
12
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Hangisi DEMleniyor?

yanıt0
yanıt0
Mehmet Varol:

rüyalarda görüşüyoruz der herhalde

14
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

yorumları yayınlamadığınız haberlerin yorum kısmını kapatın boşuna haberi okuyup yorum yapmayalım

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title