Haberler

Ahmet Davutoğlu, İsrail'le ticaret kısıtlamasını yetersiz buldu: Tamamen durdurun

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e 54 ürün grubunda ihracatın kısıtlanacağını duyurdu. Bu karara Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 'neden daha önce yapılmadı?' diyerek tepki gösterdi. Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurması ve hava sahasını İsrail'e kapatması gerektiğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada 9 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 'Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar' İsrail'e 54 ürün grubunda ihracatının kısıtlanacağını duyurdu. Alınan bu kararın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kısıtlamayı yetersiz bulduğunu ve ticaretin tamamen ve derhal durdurması gerektiğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamaların yürürlükte kalacağını açıkladı. Ancak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu kararın yetersiz olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

"7 AYDIR SOYKIRIMA MALZEME TAŞIYAN HATTI NEDEN KESMEDİNİZ?"

Davutoğlu, "Madem ki başta uçak yakıtı olmak üzere, bir çok sevkiyatı durdurma kudretiniz vardı; madem ki bu malzemelerin Filistin'e gitmesi söz konusu değildi; o halde 7 aydır Gazze'de devam eden soykırıma malzeme taşıyan hattı neden kesmediniz ?

Yalnızca 54 kalemlik yaptırım yetmez, İsrail ile devam eden ticareti tamamen ve derhal durdurun!

Hava sahamızı İsrail'e giden uçaklara kapatın!

İsrail'e başka ülke gemilerinin de bizim limanlarımız üzerinden ticaret yapmasını engelleyin! Bütün ulaşım hatlarını kesin!" ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, İsrail'le ticaret kısıtlamasını yetersiz buldu: 54 kalemlik yapptırım yetmez, tamamen durdurun

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Ticaret Bakanlığı Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Türkiye İsrail Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (8)

Nurullah Aydın:

Chp nin kuyruğu hala konuşuyor

27
12
yanıtYanıtla
Osman İLÇİ:

Hoca sen başbakanken neden durdurmadın ? Neden rus uçağını vurma talimatını ben verdim diyip savaş çıkarmak istedin ? Neden bi sülaymanşah Tübesini korkyamadın ? Ve daha bi sürü nedenler var …

33
0
yanıtYanıtla
Perwer:

Tutmayın küçük enişteyi, seçimde toplamda 35.000 oy almış ve utanmadan halen konuşuyor

28
1
yanıtYanıtla
Yılmaz Yıldız:

Bunun ne kadar gereksiz i olduğunu herkes gördü

20
0
yanıtYanıtla
birol yalçın:

onunla ticareti keselim bununla keselim o iş öyle olmuyor öyle olması için öncelikle onların sana muhtaç olması gerek ki bunun içinde altın rezervlerin dolu olması gerek ve tarım sanayi alanında çok ileride olman gerek yani düzenli ve başarılı bir eğitim şart eğitim diyince okumayan ama okuma yazma bilen bir millet değil gerçekten başarılı bir Halk

9
2
yanıtYanıtla
şahabettin Ayyıldız:

Esed gitsin in mimarı Suriyeyi yerle bir ettiler sizleri hiç kimse zerre kadar ciddiye almıyor

5
1
yanıtYanıtla
mstfa Uygr:

EEE oraya giden israil gümrüğü onayi ile filistin batı şeriada satilan Türk salçası,Türk cipsi,Türk makarnası yerine Alman ingiliz,fransız malları satılsın degil mi davutoğlu?

5
1
yanıtYanıtla
Abdullah KARAMAN:

İsrail'in kurduğu 6 lı masaya oturdun. sen hiç konuşma.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title