Haberler

Abd, Afganistan'daki Uyuşturucu Sorununda Alçaltıcı Bir Rol Oynadı

Güncelleme:

BEİJİNG, 8 Nisan (Xinhua) — Zhao, günlük basın brifinginde gelen bir soruya yanıt olarak, birkaç gün önce Afgan geçici hükümetinin ülke çapında haşhaş ekimi ve tüm uyuşturucu kategorilerinin üretimi, kullanımı ve satışını yasakladığını söyledi. Uyuşturucunun insanlık için ortak bir bela olduğuna dikkat çeken Zhao, Çin'in Afgan geçici hükümetinin aldığı önlemleri takdir ettiğini belirtti. Çin hükümetinin […]

BEİJİNG, 8 Nisan (Xinhua) — Zhao, günlük basın brifinginde gelen bir soruya yanıt olarak, birkaç gün önce Afgan geçici hükümetinin ülke çapında haşhaş ekimi ve tüm uyuşturucu kategorilerinin üretimi, kullanımı ve satışını yasakladığını söyledi. Uyuşturucunun insanlık için ortak bir bela olduğuna dikkat çeken Zhao, Çin'in Afgan geçici hükümetinin aldığı önlemleri takdir ettiğini belirtti.

Çin hükümetinin narkotik suçlarına karşı sıkı önlem aldığını ve uluslararası uyuşturucuyla mücadele işbirliğine aktif olarak katıldığını söyleyen Zhao şöyle konuştu: "Tüm halklarımızın sağlıklı ve huzurlu yaşamını korumak için uyuşturucuyla mücadele konusunda Afganistan ve diğer bölge ülkeleriyle işbirliğini daha da derinleştirmeye hazırız."

Afgan meselesinin suçlusu ABD'nin Afganistan'daki uyuşturucu sorununda alçaltıcı bir rol oynadığını söyleyen Zhao, basında çıkan bazı haberlere göre Afganistan'da konuşlu ABD güçlerinin küresel ölçekte bir uyuşturucu laboratuvarı oluşturma projesini hayata geçirdiğini söyledi. Sonuç olarak, ülkedeki afyon üretimi 40 kattan fazla arttı.

Amerikalı tarihçi Alfred McCoy'un, bir makalesinde, ABD'nin Afganistan'da Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmak için CIA (Merkezi İstihbarat Teşkilatı) aracılığıyla yerel gerillaları finanse ettiğini ve onların bir eroin laboratuvarı zinciri işletmelerine göz yumduğunu söylediğini belirten Sözcü Zhao, CIA'in Afgan operasyonunun eski direktörü Charles Cogan'ın, ABD'nin Afganistan'daki uyuşturucu ticareti soruşturmasına gerçek anlamda bir kaynak ayırmadığını söylediğine işaret etti. "ABD'nin Afganistan'daki yirmi yıllık varlığı, yirmi yıllık ölüm, masum Afgan sivillerin yerinden edilmesi ve yirmi yıllık yerel uyuşturucu üretiminin aralıksız yükselişi demektir" diye belirten Zhao, ABD'nin, sorumsuzca ve aceleci bir şekilde geri çekilmesiyle ABD'nin masum Afgan halkına uyuşturucu sorunu da dahil olmak üzere bir dizi can sıkıcı sorun bıraktığını sözlerine ekledi.

Zhao, "ABD, davranışları üzerinde düşünmeli, samimi biçimde özür dileyerek yüksek miktarda tazminat ödemeli ve Afgan halkına verdiği zararı somut eylemlerle düzeltmeye çalışmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Xinhua / Politika

Togo Cumhuriyeti Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title