Haberler

Ab, Sahel Askeri Gücüne Yapılacak Yardımları İkiye Katlayacak

Devlet ve Hükümet başkanlarının katılımlarıyla Brüksel’de gerçekleşen “AB Sahel Zirvesi”nde, Sahel bölgesindeki terör örgütlerine karşı koymayı hedefleyen askeri güce yapılan yardımların iki katına çıkartılması kararlaştırıldı.

Devlet ve Hükümet başkanlarının katılımlarıyla Brüksel'de gerçekleşen "AB Sahel Zirvesi"nde, Sahel bölgesindeki terör örgütlerine karşı koymayı hedefleyen askeri güce yapılan yardımların iki katına çıkartılması kararlaştırıldı.

Avrupa Birliği, Brüksel'deki G5 Sahel askeri gücünü desteklemek amacıyla düzenlenen toplantıda, Sahel bölgesindeki terör örgütleri yüzünden artan gerginlikler sebebiyle, askeri güce yapılan maddi yardımı ikiye katladığını duyurdu. Toplantıda, AB tarafından Temmuz 2017'de askeri gücü desteklemek amacıyla 50 milyon euroluk yardım yapıldığını hatırlatan AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, bu konuda ilk yardımın Avrupa Birliği tarafından yapılmasına vurgu yaptı.

Mogherini, "Avrupa Birliği'nin, ortak güce olan desteğini ikiye katlayacak ve maliyeti 423 milyon euro olarak tahmin edilen bu kuvvete, üye ülkelerle diğer ortak partnerlerimizde de katkılar sağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

Toplantıda söz alan Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou İssoufou, "Teröre karşı savaştığımız Sahel'de sadece Sahel için değil, aynı zamanda dünyaya yöneliyoruz. Bu nedenle Avrupa Birliği ve uluslararası toplum Sahel'le dayanışma içinde olmalıdır" diye konuştu.

Sahel bölgesindeki terör örgütleriyle yapılması planlanan mücadele kapsamında, 5 bin kişilik bir askeri güç bölgeye yerleştirilerek, daha önce Barkhane Operasyonu ile bölgeye gönderilen 4 bin kişilik Fransız askerine eşlik ederek, bölgeye huzur getirmesi sağlanacak. Avrupa Birliği tarafından G5 Sahel askeri gücüne yapılacak yardımın yanı sıra, Nijer, Mali, Burkina Faso, Moritanya ve Çad'ın oluşturduğu G5 üyelerinin her biri 10 milyon, Fransa 9 milyon, Suudi Arabistan 100 milyon, Birleşik Arap Emirlikleri 30 milyon, Hollanda 5 milyon, Amerika Birleşik Devletleri ise 60 milyon dolarlık yardımların yapılması vaat edildi. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Federica Mogherini Brüksel Nijer Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title