Haberler

TBMM'de görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nin ilk 16 maddesi kabul edildi

Güncelleme:

Komisyondan geçen 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. 43 maddelik teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Yeni düzenlemeyle Tazminat Komisyonu'nun görevleri genişletilecek ve adli para cezalarında artış yapılacak. İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresinin 2 hafta olarak belirlendiği kanun teklifinin içinde emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak düzenleme de yer alıyor.

TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen 43 maddelik Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 16 maddesi kabul edildi.

TAZMİNAT KOMİSYONUNUN GÖREVLERİ GENİŞLETİLECEK

Yeni düzenleme ile Adalet Bakanlığı'na bağlı Tazminat Komisyonu'nun görevleri genişletilecek. Haksız tutuklama iddiası ve makul sürede yargılanmama iddiaları için önce bu komisyona başvuru şart olacak.

BAŞVURU SÜRESİ 2 HAFTA OLARAK BELİRLENDİ

Düzenlemeye göre adli para cezalarında da artış yapılacak. Kanunla başvuru süreleri de yeniden düzenleniyor. İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresi 2 hafta olarak belirlendi.

BAYRAM İKRAMİYESİ DE TEKLİF İÇİNDE

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak düzenleme de bu kanun teklifi içerisinde yer alıyor. Teklif görüşmelerine bugün devam edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Tbmm Genel Kurulu Yargı Hukuk Politika Haberler

500

Yorumlar (59)

Batuhan Aksu:

Anayasanın ilk 4 maddesinden rahatsız olacak ya da değiştirilmesinde bir problem görmeyecek kadar rahat olan gevşekler; Çok istediğiniz düzen ortadoğunun bataklığında mevcuttur. Çok istiyorsanız pılınızı pırtınızı toplayarak oraya göçebilirsiniz. Zira, biz bu topraklarda yaşayabilmek için çok mücadele verdik. Sizin gibi 3-5 tane çöl bedevisi sevdalısına göz açtırmayız çok şükür. Değiştirmek istediğiniz bir şey var ise kafanızı değiştirin. Rahatsız olmaya da devam edin!

306
132
yanıtYanıtla
Ali Tezel:

Ilk dört.madde olmasa 1 yılda paramparça olur ülke.

153
51
yanıtYanıtla
Batuhan Aksu:

Laik sistemle bunun alakası ne tam olarak? Ortada yanlış bir şeye imza atılma gibi bir durum var ise o kişinin muhattabıdır. Düne kadar bu sorunlar yoktu da şimdi ortaya çıkıyorsa sorun sistemde değil, yönetimdedir. Ulan arkadaş insanı insan olduğu için savunan bir medeni kanun var ve siz buna karşısınız! Ciddi anlamda sorunlu bireylersiniz.

yanıt30
yanıt14
Gerard Dirivia:

Batuhan sen ters anlamışın arkadaşın yazdığını

yanıt10
yanıt1
Haci İsmail Bayhan:

Batuhan aksu sen muhtemelen başka memlekette yaşıyorsun insana insan gibi davrana kanun nerde bu kanuni zamanında yazan kimlerdi bunu unutma ülkenin en büyük düşmanı CHP kesimdir bu açık ve net

yanıt13
yanıt25
ilhan:

Kıdem tazminatı devlet garatisi altına alınsın. Beypiliç 17 yıllık kıdem tazminatımı vermedi,mahkeme hikaye

98
4
yanıtYanıtla
Toroman Kutlug:

Adamlar zaten kıdem tazminatı haram diyip çıkıyor. Vermezler

yanıt28
yanıt9
Mustafa Yavuz:

ilhan bey bir avukattan yardım almanıza rağmen mi alamadınız

yanıt10
yanıt0
birgörüş:

Totomon kutlug saçmalıyorsun Aliksişstemn almanya dan getirilken kanunlar demokrasi çağdaş laik dediğiniz hukuk düzeninde işe girrken attırılan imzalar nedneiyle. Mahkemede hakim kanunda ne diyorsa onu yapıyor.

yanıt10
yanıt6
Can Kutlu:

Sayın İlhan, İşten neden çıktınız veya çıkarıldınız? Net ne kadar süre çalıştınız.

yanıt1
yanıt0
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title