Haberler

Kılıçdaroğlu, Özdağ'a neden "Tamam" diyemiyor? İşte sürecin tıkanma sebebi

Güncelleme:

2. turda hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceği merak edilen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir kez daha görüşüp yarın kararını açıklayacağını söyledi. Ancak Özdağ'ın anlaşmak için Kılıçdaroğlu'na sunduğu mutabakat ise 6'lı Masa'da kriz çıkardı. Kulislerde; Özdağ'ın farklı zamanlarda çeşitli konularda ters düştüğü Akşener, Babacan ve Davutoğlu'nun mutabakata mesafeli durduğu ve sürecin bu nedenle tıkandığı konuşuluyor.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Sinan Oğan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklarken; ittifak ortağı Ümit Özdağ ise buna katılmadığını ve görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Bugün destek vereceği adayı açıklayacağını duyuran Özdağ, yaptığı açıklamada kararı yarına ertelediğini duyurdu. Dün görüştüğü Kemal Kılıçdaroğlu ile yeniden bir toplantı yapacağını belirten Özdağ, "Süreç devam ediyor, henüz kararımız netleşmedi. Kılıçdaroğlu ile akşam görüşüp kararımızı yarın 11'de açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

MUTABAKAT METNİ SUNDU

Zafer Partisi lideri dün akşam ise "Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileri taşıma gayesiyle oluşturduğumuz mutabakat metnini, iş birliği esasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sundum. Millet İttifakı paydaşlarının onayını alması gerektiğini ifade etti" demişti.

GÖZLER 6'LI MASA'YA ÇEVRİLDİ

Süreç dikkatle takip edilirken Kılıçdaroğlu'nun söz konusu mutabakat metnini imzalamak için 6'lı Masa'daki ittifak ortaklarından onay alması bekleniyor. Ancak ikinci bir toplantının planlanması ve kulislerde konuşulanlar Millet İttifakı'nda bir problemin baş gösterdiğini ortaya koyuyor.

ÖZDAĞ-AKŞENER ARASINDA "FETÖ" GERİLİMİ

Sürecin tıkanma sebeplerine gelecek olursak... İlk olarak masanın güçlü ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den başlayalım. İYİ Parti'den ihraç edilen Özdağ'ın Akşener'le arası gergin. Özdağ ihraç sürecinde İYİ Parti kadrolarının FETÖ'cülerle dolduğunu iddia edip partinin Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin ve programın tasfiye edildiğini belirterek "Yerine gelen ise FETÖ'cü zihniyettir." demişti.

BABACAN VE DAVUTOĞLU DA MESAFELİ DURUYOR

6'lı Masa'nın bir diğer ortaklarından DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise Anayasa'dan Türklük tanımının çıkartılması yönündeki açıklaması sonrasında Özdağ ile karşı karşıya gelmişti. Babacan'a seslenen Özdağ, "Arkadaş bak, bu anayasaya 'Türk' mürekkeple girmedi. Ali kardeş bunu anla" diyerek yanıt vermişti.

Suriye'deki iç savaş öncesi dönemin başbakanı olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise mülteci karşıtı Özdağ'ın sık sık hedefinde yer alıyor. Mutabakat metninde de mültecilere karşı maddeler koyduğu iddia edilen Özdağ, bu noktada Davutoğlu'nu rahatsız ediyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Zafer Partisi Ümit Özdağ Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500

Yorumlar (13)

ibos ibos:

Allah muhafaza bunlar birde seçimi kazansa memleket hapı yuttu. Her konuda kriz çıkartırlar, Allah Reisi başımızdan eksik etmesin.

368
158
yanıtYanıtla
Emin yılmaz:

daha ne kadar hapı yutcaz iBOŞ boş yapma

yanıt27
yanıt100
Synan Glc:

Bunlar bir de hep birlikte karar alıp ülke yönetmeye çalışacak öylemi... Ne günlere kaldık Yarabbim

332
92
yanıtYanıtla
Rafet Tan Özgür:

Kararı meclis alır cb yardımcıları değil sen önce ülkenin nasıl yönetildiğini öğren bakkal dükkanımı burası

yanıt26
yanıt112
Synan Glc:

Cahil Rafet ülke başkanlık ile yönetiliyor daha onu bilmiyorsun parlamenter sistemde değiliz yani Kemal kazansaydi kararları sözde yardımcıları ile almaya çalışacak tabi alabilirse. Sen daha ülke neyle yönetiliyor onu öğren ondan sonra konuşalım

yanıt29
yanıt6
RahimCalis:

6 farklı idolojiyle 6 farklı parti lideriyle hatta 7 diyelim çünkü kılıçdaroğlu kazanırsa demirtaşıda hapisten çıkarıp lider yapıcak. Hepsi farklı kafalarda olduğundan ötürü Kılıçdaroğlu kazanırsa kendi aralarında devamlı ters düşüp ülke felakete gidicek lakin Erdoğanın ittifakında mhp bile erdoğanı dinliyor tam istikrar 20 yıllık deneyim var AKP de

295
119
yanıtYanıtla
Yusuf Çelebi Sarıbaş:

Şaş kaza iktidar olsanız mazallah memleket duman oldu demektir ne içeriden dışarıdan herhangi bir insiyatif kullanamazlar.

246
60
yanıtYanıtla
Tamer Arabacı:

Kemalin bu saatten sonra kaybedecek neyi var ki? Özdağın her istediğine he desin. Kazanırsa zaten herkes abd nin malı olacak. Özdağ muhalefeti rüyasında görür artık.

216
86
yanıtYanıtla
Poyraz:

Bu yüzden Pazar akşamı altılı masa duman olacak

177
41
yanıtYanıtla
Adem KURT:

Biri bunlara seçime 4 gün kaldigini söylese iyi olur.

166
7
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title