Haberler

Siyasi partilerin 2022 karnesi! İşte iktidar ve muhalefetin oy oranları

Güncelleme:

Türkiye seçim yılı olan 2023'e doğru ilerlerken, MetroPOLL araştırma şirketinin anketlerine göre partilerin 2022 yılına ait oy oranları çıktı. Ocak ayı araştırmalarına yüzde 34 oranında oyla yıla başlayan AK Parti, yüzde 36,9'luk oy oranıyla yılı bitirdi. Genel tabloya bakıldığında ise dikkat çeken iki parti var. Ocak ayında listede olmayan Zafer Partisi ve Yeniden Refah Partisi oylarını yükselterek aralık ayında listede yer aldı.

Erken seçim tartışmaları devam ederken yılın son anket sonuçları da MetroPOLL araştırma şirketi tarafından paylaşıldı. Şirketin açıkladığını sonuçlarla birlikte partilerin bir yıllık oy oranları da ortaya çıktı.

AK PARTİ OY ORANINI YÜKSELTTİ

Araştırma sonuçlarına göre ocak ayına yüzde 34 oranında oyla başlayan AK Parti yılı 36,9'luk oy oranıyla bitirdi. Yılın ilk araştırmasında yüzde 28,4 oy olan CHP ise yılın son anketinde yüzde 24,7'de kaldı.

İYİ PARTİ'DE DÜŞÜŞ VAR

Oylarını ciddi oranda artırması ile gündem olan İYİ Parti'de ise ibre tersine döndü. Ocak ayına 13,3'lük bir performansla başlayan partinin yıl sonunda alığı oy oranı yüzde 12,5 oldu. Ocak ayı anketinde yüzde 11,6 oy alan HDP ise aralık ayı araştırmasında 11,2'de kaldı. Metropoll'e göre MHP oylarını artıran partiler arasında yer alıyor. Buna göre ocakta 5,9'da gözüken MHP, yılı 7,3 ile bitirdi.

2 PARTİ OYLARINI CİDDİ ŞEKİLDE ARTIRDI

Ocak ayı anketinde 2,6 bandında gözüken DEVA Partisi ise yıl sonu listesinde kendine yer bulamadı. Yılın ilk araştırmasında listede yer almayan Zafer Partisi'nin yıl sonu performansı ise yüzde 2 oldu. Ocak ayı araştırmalarında listede olmayan Yeniden Refah Partisi de yüzde 1,3'le son listede kendine yer buldu.

İşte MetroPOLL araştırmanın ocak ve aralık ayı anketleri ;

2022 yılı biterken partilerin bir yıllık performansları da ortaya çıktı! İşte iktidar ve muhalefetin oy oranları

2022 yılı biterken partilerin bir yıllık performansları da ortaya çıktı! İşte iktidar ve muhalefetin oy oranları

Kaynak: Haberler.com / Politika

Fatih Erbakan AK Parti Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (19)

Bayram Babasız:

Hangi kesime soruldu da%36 çıkmış. Bence artık Akp nin son demini yaşadığı bir dönem bu.

954
578
yanıtYanıtla
happy:

Bayram bey soyadınız gerçek mi ?

yanıt1
yanıt6
Güven1453:

Beğenilere baksana galiba sen haklısın.

yanıt8
yanıt1
Alpaslan Karakuş:

Babasız senin yorumuna bile beğenmeyenler beğenenlerden %53 daha fazla buradan bile anlaşılıyor

yanıt1
yanıt6
Abuzer Barmanbay:

La muhalefetin daha adayı yok seçmenini adam yerine koyup bir aday çıkaramadılar

360
346
yanıtYanıtla
Demir Acer :

agri daginin tepesinden petrol fiskirmis

289
113
yanıtYanıtla
Alpaslan Karakuş:

Sen mi çıkardın duymadık

yanıt4
yanıt2
Serkan Çağil:

Hayırdır hangi %34 neyin kafası bu... Açık ara CUMHUR İTTİFAKI BEKAMIZ İÇİN ÖNDE, paralı troller kendinize gelin... 80 yıllık devran bitti Türkiye yüzyılı geldi... Bu ülkeyi abd beslemelerine bırakmayız...

190
203
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Vallahi Serkan kardeş , biz de Türkiye'yi İstanbul da altıncı filo uçak gemisine secde edenlere bırakmayız ...

yanıt201
yanıt55
High Priv:

vay arkadaş herkes ABD uşağı bir siz vatan millet sevdalısı. Bağdat'ı bombalayan ABD jetleri Adana'dan havalanırken neredeydi bu restiniz? Paralı troll'ü biz size diyoruz bu arada kafan karışmış sanırım.

yanıt171
yanıt58
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title