Haberler

17 seçim anketinin ortalaması! HDP ve İYİ Parti'nin oyları eşitlendi

Güncelleme:

Seçimler için geri sayım devam ederken 17 araştırma şirketinin mart ayında yaptığı araştırmaların ortalaması alındı. AK Parti'nin yüzde 33.2'lik kesimin desteğini aldığı ortalamaya göre; HDP ve İYİ Parti'nin oyunun eşitlenmesi dikkat çekti.

14 Mayıs seçimlerine sayılı hafta kalmışken cumhurbaşkanı adayları da kesinleşti. YSK; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'ın adaylıklarını ilan etti. Gelişmeler takip edilirken anket şirketleri de çalışmalarını hızlandırdı.

Son olarak Avrasya, MAK, Saros, Bulgu, Genar, Themis, ADA, ORC, Konda, AR-G, Aksoy, Piar, ALF, ArtıBir, Optimar, Yöneylem, İstanbul Ekonomik Araştırma'dan oluşan 17 araştırma şirketinin kamuoyu araştırma sonuçları derlenip ortalaması alındı.

HDP VE İYİ PARTİ'NİN OYLARI EŞİTLENDİ

Anket sonuçlarına bakıldığında listenin ilk sırasında yüzde 33.2 ile AK Parti bulunuyor. İkinci sıradaki CHP'nin oy ortalaması ise yüzde 27.1. Üçüncü sırada ise yüzde 10.5 ile İyi Parti ; dördüncü sırada yüzde 10.4 ile HDP yer alıyor. İYİ Parti ve HDP'nin oy oranlarının eşitlenmesi ise sonuçların en dikkat çeken yanı oldu.

MHP 6. SIRADA YER ALIYOR

Listenin beşinci sırasında 6.6 ile MHP, altıncı sırasında yüzde 2.9 ile Memleket Partisi, yedinci sırasında ise yüzde 1.5 ile DEVA Partisi bulunuyor.

İşte anket sonuçlarının ortalaması:

17 seçim anketinin mart ayında yaptığı araştırmaların ortalaması

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

İYİ Parti AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

Hakan:

Bay bay akp. Merhaba demokrasi.

293
386
yanıtYanıtla
Karakutu:

Demokratik dediginiz adamlar secimin ramazana denk gelmesi ile sekilden sekile giriyor. Biri umreye gider dondugunde meyhanede gorunur obur oruc tutar ezan okunmadan iftar acar. Bunlar daha birsey degil daha neler gorecegi!... Ya gorundugun gibi ol yada oldugun gibi gorun krall.

yanıt188
yanıt104
Adana001 Merkez:

Bu halde bile KILIÇDAROĞLU barajı rahatça geçiyor. Birde işin gerçek boyutu var, anket firmaları partilere oylarını düşük göstermeyip yüksek yalanı var. Avrupa anketlerin de millet ittifakı 59 bandında. Bizdeki anketçileri algı peşinde

348
253
yanıtYanıtla
Blackened:

Bunların hepsinin ortalamasını 20 yıldır alıyorlardı, bu seçim kesin diye hep kandırıyorlar sizi, her seçim ama her seçim aynı beklenti hiç mi "acaba" demek bir kez aklinizdan geçmez:))

yanıt326
yanıt97
soner taşkın:

Ben Kemal geliyorum.!!

273
294
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

okulda tarih dersinde tarih olayların tekerrüründedir diye bir şey öğretilmişti önceki iktidarda seçime depremden çıkıp girmişti o zamanda ekonomik kriz vardı tesadüf koalisyon ve bu koalisyonda sayın bahçeli vardı tarih dersinde bize söylenenler doğruysa netice belli

191
108
yanıtYanıtla
Hasan:

işiniz deprem e meteor dusmesine kaldıysa

yanıt0
yanıt2
Veysel :

Dün dünde kaldı.Akpye oy veren yaşlıların yarısı covidden öldü. Dün yobazlar vardı şimdi z kuşağı var.

yanıt6
yanıt5
12 21:

İbret alınmadığı için tarih tekerürüdür. Bu tekerür öyle kehanet gibi değildir benzerdir, senin ki kehanet. Ayrıca 50 yılı geçmeyen olaylar tarih kitaplarında anlatılmaz, hele okullarda siyasi tarih hiç anlatılmaz.

yanıt0
yanıt1
Yilmaz Gündoğdu:

Anketler ne kadar doğru?

174
36
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title