Haberler

"Polislerin Askerlikten Muaf Olması Beni Çok Mutlu Etti''

İçişleri Bakanı Beşir Atalay polislerin askerlikten muaf olmasını sağlayan kanunun onaylanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kanun onaylandığında o kadar mutlu oldum ki uyumaya bile gerek kalmadı" dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindeki Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, helikopterle Düzce 18 Temmuz Stadyumu'na indi. Beşir Atalay, Düzce Valisi Vasip Şahin, AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Bayram, Emniyet Müdürü Ali Gezer, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı tarafından karşılandı. Düzce Valiliği'nin önünde polis mangasını selamlayan Atalay, Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Atalay kısa ziyaretinin ardından Düzce Belediyesi'ne geçti. Belediyenin önünde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Atalay, Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı ziyaret etti. Atalay, Bayram'dan çalışmalarla ilgili brifing aldı. Bu sırada Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun elindeki cep telefonundan Facebook'taki kişisel sayfasına baktığı görüldü.

Atalay daha sonra Düzce Emniyet Müdürlüğü'nde Kent Yönetim Sistemi'nin (Mobese) açılışına katıldı. Atalay burada yaptığı konuşmada, polislerin askerlikten muaf olmasını sağlayan kanunun onaylanmasının sevincini yaşadığını belirterek, "Dün gece 01.00 sıralarında polislerin askerlikten muaf olmasını sağlayan kanun onaylandı. Bir yıldır üzerinde çalıştığımız bir kanundu. Çalışma bittiğinde hükümet tasarısı olarak Meclis'e sevk ettik. Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Emniyet teşkilatımız için çok ileri bir adım. Kalıcı bir karardır. Emniyet teşkilatımızdaki polisler ömür boyunca güvenlik için silahlı olarak mücadele ediyorlar. Güvenlik polisin göreviydi, bu nedenle de mutluyuz. Bu kanunun çıkması benim için büyük bir mutluluk oldu. Dün gece kanun onaylandığında o kadar mutlu oldum ki uyumaya bile gerek kalmadı" dedi.

Herkesin görüşünü açıklama, protesto yapma hakkı olduğunu, ancak bunun hukuk çerçevesinde olacağını açıklayan Atalay, Ankara'da sendikaların Torba Yasası'nı protesto etmesine değinerek, şöyle konuştu:"Kanun içerisinde yapıldığında hiç kimse engellenemez. Bir hukuk var ve her şey hukuk içinde olacak. Her şey kurallarla olacak. İki gün önce Ankara'da sendikaların yürüyüşü oldu. Polise burada suçlamalar oldu. Bakanlık olarak, teşkilat olarak vatandaşın yürüyüş yapma, açıklama yapma hakkına saygılıyız. Fakat valiliğe bir bildirim yapacaklar. İzin alınacak demiyorum, sadece bildirim yapacaklar. Valilik yer gösterecek, "Gidin açıklamanızı yapın, protestonuzu yapın" diyecek. Kırıp dökmeden, vatandaşa, işyerine zarar vermeden yapılsın. Orada trafik duruyor. İşyerleri birkaç gün önceden tedirgin oluyorlar. Hiçbir demokratik ülkede bu yok. Fakat o yürüyüşte marjinal gruplar taş atıyorlar. Polis sadece su sıkıyor. "Vay polis engelledi" diye haksızlık yapılıyor. Vatandaşın özgürlüğünün yanındayız. Sendikalar hukuk içerisinde gösteri yapmayı başa almalı" Atalay konuşmasının ardından Emniyet Müdürlüğü içerisindeki Mobese kamerası sisteminin açılışını yaptı. Atalay polislerden sistemin çalışması hakkında bilgiler aldı.

2 ÇOCUKLARI ÖLEN AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Atalay, 3 gün önce bariyerlere çarpıp havalanan otomobilin altında kalarak yaşamların kaybeden 8 yaşındaki Elif ile 15 yaşındaki Furkan Kaya kardeşlerin Dereli Tütüncü Mahallesi Adil Seven Sokak'ta oturan ailesini ziyaret etti. Beşir Atalay iki çocuğunu kazada kaybeden Ömer Kaya ile evin önünde görüşüp baş sağlığı dileğinde bulunurken, anne Hatun Kaya ise iki bayan polis memurunun koluna girerek evden dışarı çıktı. Atalay, Hatun Kaya'nın ayakta durmakta zorluk çektiğini görünce yerinden kalkarak acılı annenin yanına gitti. Atalay, Hatun Kaya'ya baş sağlığı dileğinde bulundu.

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA-Taner BAYAR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title