Haberler

Polise Hakaret Ettikleri İddia Edilen Üniversite Öğrencisi Berat Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul Üniversitesi'ni ziyareti sırasında 3 yumurtayla yakalanıp okula alınmayan Hukuk Fakültesi öğrencisi Yiğit Ergün, polislere direnip hakaret ettiği iddiasıyla 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul Üniversitesi'ni ziyareti sırasında 3 yumurtayla yakalanıp okula alınmayan Hukuk Fakültesi öğrencisi Yiğit Ergün, polislere direnip hakaret ettiği iddiasıyla 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesine başlanan duruşmada sanık Yiğit Ergün ile müşteki polis memurları Adnan Şenses, Muhammet Çeleğen ve Hakan Kültür hazır bulundu.Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Yiğit Ergün, "Bu dava hakaret davası veya polise direnme davası değildir. Bu dava siyasi bir davadır. Polislere direnmedim, küfür ve hakaret etmedim. Beraatimi talep ediyorum "dedi.

Bunun üzerine Yargıç Ali Belen esprili bir şekilde, "Bunlara girme, siyasi olsa seni DGM (özel yetkili mahkeme) gönderirim. Askerliğin var. Burada hakaret direnme var mı, onu araştırıyorum" diye konuştu.

Duruşmada ifade veren polis memurları Adnan Şenses, Muhammet Çeleğen ve Hakan Kültür,

sanık Yiğit Ergün'den şikayetçi olduklarını ifade etti.

Kararını açıklayan mahkeme 'Görevi yaptırmamak için direnme suçundan' Yiğit Ergün hakkında, mağdurlara karşı herhangi bir darp cebir ya da tehdit eyleminin söz konusu olmadığı, iddianamedeki eylem tarifinin suç tanımına uymadığı, 'Hakaret' suçundan ise mahkumiyete yeter her türlü şüpheden uzak, kesin, makul, inandırıcı delil bulunmadığı belirterek Ergün'ün beraatına karar verdi.

Mahkemenin beraat kararının ardından Adliye önünde toplanan Ergün ve arkadaşları, basın açıklaması yaptılar.

Açıklama yapan sanık Yiğit Ergün, "Bu gördüğümüz üçüncü yumurta davasıydı. Ankara ve İzmir'den sonra bir kez daha yumurtanın beraatini gördük. Yumurta atmanın, yumurtalı protestonun demokratik bir hak olduğunu gördük. Mahkeme salonunda da bunu kazandık" dedi.

Parasız eğitim istemeye devam edeceğiz diyen Ergün, daha sonra "700 tutuklu öğrenci var, onları çıkarana dek, bugün hapis cezasına çarptırılan Ferhat ile Berna'yı da beraat ettirene kadar bu mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından adliye önünde bir süre slogan atan gurup daha sonra adliyeden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Asliye Ceza Mahkemesi Adnan Şenses Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title