Haberler

PKK'lıların Katlettiği Yeni İhya-Der Başkanı Baran İçin Anma

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, kabri başında anıldı.

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, kabri başında anıldı.

Şehitler Kervanı Platformunca, PKK'lı teröristlerin 9 Haziran 2015'te evinden çıkarken silahlı saldırısında yaşamını yitiren Baran için merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen anma programında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, burada yaptığı konuşmada, şehit düşen insanların davaları için fedakar kişiler olduğunu, onların hayatından dersler ve ibretler alınması gerektiğini söyledi.

Anma etkinliğine katılan Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu da gazetecilere yaptığı açıklamada, Baran'ın 2015 yılında 7 Haziran seçimlerinden sonra teröristlerce katledildiğini anımsattı.

Benzer olayların yaşanmaması temennisinde bulunan Yapıcıoğlu, şöyle dedi:

"Seçimden önce, 'Bir seferlik de olsa bize oy verin, barışa bir şans tanıyın' diyenler umduklarının da üzerinde bir oy alınca böyle bir cinayete kalkıştılar. Böyle bir suikast gerçekleştirdiler. Onu tanıyan herkesin derinden etkilendiği bir olaydı. Aytaç hoca sıradan bir insan değildi. Şehadetin öğretmeniydi, şehit Yasin'in hocasıydı. Ondan sekiz ay sonra o da şehit oldu, Yasin'e kavuştu."

"Böyle bir insanı kim, niçin öldürmek ister?"

Aytaç Baran'ın kendi çevresinde küçük bir olayın dahi olmaması için gecesini gündüzüne kattığını belirten Yapıcıoğlu, etrafındakilerin karıncayı bile incitmemesi için canla başla çalıştığını dile getirerek, şunları belirtti:

"Böyle bir insanı kim, niçin öldürmek ister? Bizim zihnimiz almıyor. 7 Haziran seçimlerinden önce 'Barışa bir şans tanımak istiyorsanız, barış olsun istiyorsanız, olaylar devam etmesin istiyorsanız' diyenler bu işe alkış tuttular. Sonradan her ne kadar inkar etseler de olayın iç yüzü bütün çıplaklığıyla ortadaydı. Aytaç hoca gibi meleklerin kıskandığı birisini ancak şeytanlaşmış ruhlar öldürebilir. Bunun dışında söyleyecek bir kelime bulamıyorum."

Anma etkinliğine, Baran'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Olay

Aytaç Baran, Diyarbakır'da 9 Haziran 2015'te PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmiş, saldırının ardından çıkan olaylarda 3 kişi ölmüş, 11 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlenen Diyadin G. ile Sezgin Demirok hakkında, "Tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından 6 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Sanıklardan Demirok, 24 Aralık 2015'te Sur'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülmüş, davanın ilk duruşmasında tutuklu tek sanık Diyadin G. ise tahliye edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Aytaç Baran Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title