Haberler

Peygamber Sevgisi Salona Sığmadı

Sarıçam Belediyesi "Mutluluğumuzu Paylaşalım" konulu konferans düzenledi.

Sarıçam Belediyesi"Mutluluğumuzu Paylaşalım" konulu konferans düzenledi. İlahiyatçı, yazar Ömer Döngeloğlu, konferansta peygamberimizin hayatını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Asım Savaş Spor Salonunun da düzenlenen konferans Buruk İstiklal Cami İmamı Ramazan Özen'in Kuranı Kerim okuması ile başladı. Semazen ekibi tarafından sunulan gösteri ise beğeni topladı.

Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, programın açış konuşmasında, "Bugün bu etkinlikle bizi yalnız bırakmayan ve salonumuzu dolduran Sarıçamlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Demek ki Sarıçamlı hemşerilerimiz bu tür etkinliklere karşı özlem duyuyor. Biz de bundan böyle her ay bir güzellikle sizleri buluşturacağız. Bunun ilkini Mart ayı içinde Çanakkale Şehitlerini anma haftası nedeniyle bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bu ülkenin ve bu toprakların nasıl vatan olduğunu nasıl kurtarıldığını bir kez daha yaşayacağız. Yine nisan, haziran, temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında da çeşitli etkinliklerimiz olacak" dedi.

Konferansın konuşmacısı Ömer Döngeloğlu ise her gittiği yerde salonları dolduruyor. sadece peygamberimizi anlattığını ifade ederek, "Onu öğrenmek, tanımak için bu salonları dolduran insanlar peygamber aşığı olduğunun bir göstergesidir" diye konuştu.

Daha sonra peygamberimizin dünyaya gelmesi, süt anneye verilmesi babasının ölümü üzerine öksüz kalması, annesini 6 yaşında kaybetmesi ve yetim kalması,

anne babasının ölümü, dedesi ve amcası tarafından büyütülmesi, çocuklukta yaşadığı yokluk, yoksulluk ve çile dolu hayatını aktaran Döngeloğlu, şöyle devam etti:

"Peygamberimizin aile hayatı, arkadaş ve dostlarına verdiği önem hepimiz için ibret ve ders alınacak örneklerle dolu. O hiçbir zaman için insanları hatalarından dolayı çizmedi. Kırıldı kırmadı. Üzüldü üzmedi. Üç günden fazla kimseye küsmedi. Yokluk ve yoksulluğu iliklerine kadar yaşadı ancak isyan etmedi. Vefalı insandı. Kendisine 8 yaşında kapısını açan ve çocukları gibi önem veren Amcası Ebu Talibin eşi Fatıma'ya duyduğu saygıyı onun ismini kızana vererek gösterdi. Öldüğünde Hz. Ali'den bile daha çok üzüldü."

Tanınmış sanatçılardan Ahmet Kemal tarafından söylenen ezgi, marş ve ilahiler ile program sona erdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıçam Belediyesi Ömer Döngeloğlu Ramazan Özen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title