Haberler

Pera Müzesi'nde Türk Müziği Ezgileri

Güncelleme:

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın danışmanlığında düzenlediği Türk Müziği konserlerine yeni sezonda devam ediyor.

4 Ekim 2015 Pazar, 15:30

25 Ekim 2015 Pazar, 15:30


Ekim'de yapılacak iki konserde Fehmi Tokay ve Selahattin Pınar'ın eserleri seslendirilecek.


Pera Müzesi'nde gelenekselleşen Türk Müziği konserlerinin yeni sezonda ilki, 4 Ekim Pazar günü saat 15:30'da gerçekleşecek. Bayati makamında bestelediği "Benzemez Kimse Sana" bestesi ile gönüllere taht kuran Fehmi Tokay'ın ezgileri, misafir solist Adnan Mungan tarafından seslendirilecek.

Sezonun ikinci Türk Müziği konseri ise 25 Ekim Pazar günü saat 15:30'da yapılacak. Musiki severlerin Selahattin Pınar'ın besteleri ile buluşacağı bu konserde sanatçının eserlerini misafir solist Bekir Ünlüataer yorumlayacak. Bugünkü adıyla "Üsküdar Musiki Cemiyeti" olarak bilinen "Darü'l-Feyz-i Musiki"nin kurucuları arasında yer alan ve Hicaz makamındaki unutulmaz bestesi "Bir Bahar Akşamı" ile hatırlanan Selahattin Pınar'ın besteleri 25 Ekim Pazar günü Pera Müzesi'nde yankılanacak.

Udda Osman Nuri Özpekel, kanunda Taner Sayacıoğlu, kemençede Lütfiye Özer, neyde Volkan Yılmaz ve viyolonselde Volkan Ertem'in eşlik edeceği sanatçılar Pera Müzesi'nde hoş sedalar bırakacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nin Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında ve Sinan Sipahi koordinatörlüğünde düzenlediği, Türk Müziği'nin tarihsel, kültürel, sosyolojik, felsefi ve edebi yönlerini sunmayı, yaşatmayı amaçlayan konserleri yıl boyunca sürecek.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Selahattin Pınar Pera Müzesi İnan Kıraç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title