Haberler

Pekin'de Yabancı Ataşe Eşlerine Türk Kültürü Etkinliği

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğini belirterek "İpek Yolu'nun Asya ve Avrupa'daki iki coğrafi kapısı Türkiye ve Çin, bir kez daha Kuşak ve Yol için el ele verdi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğini belirterek "İpek Yolu'nun Asya ve Avrupa'daki iki coğrafi kapısı Türkiye ve Çin, bir kez daha Kuşak ve Yol için el ele verdi." dedi.

Pekin Büyükelçiliği konutunda, 44 ülkeden 65 davetlinin katıldığı "Çin ve Yabancı Askeri Ataşe Eşlerine Yönelik Türk Kültür ve Sanatı" temalı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik öncesi konuşan Büyükelçi Önen, Türkiye ve Çin arasında 1971'de diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana, ikili ilişkilerin istikrarlı bir şekilde geliştiğini söyleyerek "İpek Yolu'nun Asya ve Avrupa'daki iki coğrafi kapısı Türkiye ve Çin, bir kez daha Kuşak ve Yol için el ele verdi." ifadelerini kullandı.

Önen, iki ülke arasındaki üst düzey temasların son yıllarda arttığını kaydederek Çin ve Türkiye'nin kararlılığıyla ikili ilişkilerin güzel gelişmelere sahne olduğunu belirtti.

Öte yandan, bu yılın Çin'de Türkiye Turizm Yılı olarak kutlanması dolayısıyla düzenlenen tanıtım etkinliklerinden bahseden Önen, konukları, bu yıl düzenlenecek aktivitelere davet etti.

Büyükelçi Önen'in konuşmasının ardından davetliler, ebru sanatını izledi, Türk mutfağına ait lezzetlerden tattı.

Türk kahvesinin pişirme usulü ve ikramının yer aldığı etkinlikte, davetlilere halk dansları, geleneksel takı ve kıyafet tanıtımı da yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdulkadir Emin Önen Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Pekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title